Toen het kabinet op 14 oktober de hoofdlijnen van de TEK-regeling (de compensatieregeling voor de zogenaamde energie-intensieve bedrijven) bekend maakte, hebben we direct van ons laten horen. De overheid laat namelijk veel ondernemers in de kou staan met deze regeling. Hoe staat het er nu voor met onze energielobby? We nemen je mee in de laatste ontwikkelingen.

Bekijk ook het persbericht dat we destijds uitstuurden.

Energie-enquête

Gelukkig hebben veel partijen op eenzelfde manier van zich laten horen. Want weinig ondernemers zullen van de TEK-regeling gebruik kunnen maken, terwijl ze in veel gevallen wel te maken hebben met enorme gestegen energiekosten. Om de situatie van ondernemers nog beter in kaart te krijgen, hebben we recent een enquête gestuurd specifiek gericht op de energiekosten. Die enquête is inmiddels gesloten en door ruim 2000 leden ingevuld, waarvoor grote dank! De resultaten worden op dit moment verwerkt en zullen we gebruiken in onze verdere lobby.

Binnenkort zal er in de Tweede Kamer een debat plaatsvinden over onder andere de TEK-regeling. Want de Tweede Kamer is nu aan zet en kan misschien wat aan de TEK-regeling doen.

KHN-lobby voor betere compensatieregelingen energiekosten

Natuurlijk gaan we inzetten op betere compensatieregelingen voor ondernemers die met enorm gestegen energiekosten te maken hebben. Dat doen we op de volgende manieren:

  • Via de werkgeverskoepels VNO-NCW en MKB-Nederland
  • Zeer binnenkort gaan we rechtstreeks naar alle energiewoordvoerders van de fracties in de Tweede Kamer, waarbij we natuurlijk de cijfers uit de enquête gebruiken

We houden je uiteraard op de hoogte van onze acties.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens