Jongeren tussen de 18 en 27 jaar die een tussenjaar hebben, klaar zijn met hun opleiding, impact willen maken in hun omgeving of gewoon niet weten wat hun volgende stap moet zijn, kunnen meedoen aan het Gouden Kans Project. Tijdens dit project van 4 maanden (20 uur per week) ontwikkelen de deelnemers hun talenten, ontmoeten ze nieuwe mensen en gaan ze iets goeds doen voor een ander of de omgeving. Op 5 oktober start een groep in Hoorn en op 11 oktober in Schagen. Deelname is gratis. Aanmelden kan op: www.goudenkansproject.nl.

Het Gouden Kans project is een persoonlijk ontwikkeltraject voor jongeren om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen. De jongeren doorlopen gedurende vier maanden een leerzaam traject. Ze doen ondernemersvaardigheden op met trainingen en krijgen met behulp van persoonlijke coaching steeds meer inzicht in hun talenten en drijfveren. De kennis die de jongeren opdoen, kunnen ze gelijk toepassen bij hun eigen impact project. Hiermee gaan de jongeren op lokaal niveau, sociaal of duurzaam een verschil maken.

Certificaat

Meer dan 160 jongeren hebben inmiddels hun Gouden Kans certificaat behaald na succesvolle afronding van het traject. Ze hebben niet alleen hun capaciteiten ontwikkeld, maar vonden ook voldoening in het creëren van impact. Jongeren ontdekten hun sterke punten, kregen zelfvertrouwen en weten nu beter welke stappen ze voor hun toekomst willen nemen en welke opleiding bij hen past.

Iets voor jou?

De maatschappelijke diensttijd is bedoeld voor alle jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die op een leuke en zinvolle manier uit willen zoeken wat de toekomst te bieden heeft en wat zij daarin kunnen betekenen. Heb je 4 maanden lang, 20 uur per week de tijd om je in te zetten voor een maatschappelijk interessante opdracht in jouw omgeving en wil je gelijktijdig een mooi workshopprogramma volgen? Laat het ons weten via www.goudenkansproject.nl. Hier vind je ook meer informatie. Wil je als organisatie meedoen? Dat horen we het ook graag! Kijk gauw op www.goudenkansproject.nl