Op maandag 30 oktober zwaaide de lichting deelnemers aan het ZAAI-coachingstraject van 2023 af. Uit handen van wethouder Marja Ruigrok kregen de 14 deelnemers hun certificaten. Met het afronden van de editie ZAAI 2023 begint voor de gemeente ook de zoektocht naar de volgende lichting ZAAI deelnemers. Het nieuwe coachtraject van ZAAI start in januari 2024 en is gratis. Inschrijven kan nu.

In Haarlemmermeer zijn maar liefst 18.000 ondernemingen gevestigd. Onder hen ook flink wat Zelfstandige Professionals (ZP’ers) en startende ondernemers. Veel van hen kunnen wel wat hulp gebruiken om hun onderneming beter op de kaart te zetten, een netwerk op te bouwen en hun bedrijf zo succesvoller te maken. Om hen te helpen heeft de gemeente in 2015 ZAAI Haarlemmermeer opgezet. Sindsdien hebben al meer dan 150 lokale ondernemers het coachtraject gevolgd.

Wat houdt het ZAAI-coachtraject in?

Ook in 2024 krijgt een groep startende ondernemers weer de kans om gratis mee te doen aan het ZAAI-coachtraject. Met dit programma worden startende ondernemers en ZP‘ers geholpen in hun persoonlijke en zakelijke groei waardoor ze succesvoller kunnen ondernemen. Het ZAAI-coachtraject richt zich op groeien en verbinden en bestaat uit de volgende elementen:

• Individuele coaching sessies met Zaai-coach Dirk Schouten

• Masterclasses

• Intervisie tussen ZAAI-deelnemers onderling

• Netwerkbijeenkomsten ZAAI-deelnemers en lokale ondernemers

Wethouder Marja Ruigrok (Economische Zaken): “Met het ZAAI-coachtraject leer je een aantal belangrijke skills zoals financieel inzicht, een strategisch fundament leggen, marketing- en communicatie, plannen en balans houden. Dé handvaten die je nodig hebt in je ondernemerschap. Er is plek voor ondernemers van alle leeftijden en uit alle branches. Schrijf je nu in en laat het ZAAI-team je helpen om van je onderneming een groter succes te maken!”

Voor wie is ZAAI bedoeld?

ZAAI is bedoeld voor ambitieuze en resultaatgerichte startende ondernemers of ZP’ers. Om mee te kunnen doen aan ZAAI moet je gevestigd zijn in Haarlemmermeer en niet langer dan drie jaar bezig zijn met ondernemen. Je bedrijf moet ingeschreven staan bij de KvK en klanten en omzet behalen. De laatste eis is dat je minimaal 24 uur per week werkzaam bent in je eigen bedrijf.

Deelname aan ZAAI is kosteloos maar niet vrijblijvend. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze zichzelf verder willen ontwikkelen als ondernemer en dat ze de nodige inzet tonen. Daarom moeten ze bereid zijn om actief deel te nemen aan alle programmaonderdelen.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich t/m 10 december a.s. aanmelden voor het ZAAI-Coachtraject 2024 via het aanmeldformulier op de ZAAI-website: Coachtraject Zaai Haarlemmermeer. Na 1 december maakt het ZAAI-team een voorselectie uit de inschrijvingen. De geselecteerde kandidaten worden in december uitgenodigd om een elevator pitch te houden. ZAAI 2024 gaat in januari van start.