De horeca klankbordgroep Uithoorn is de afgelopen periode een aantal keer bij elkaar gekomen om de moeilijke situatie waar de horeca zich in bevindt te bespreken en te kijken wat de gemeente kan doen ter ondersteuning.

De klankbordgroep bestaat uit een aantal leden van KHN en heeft regelmatig overleg met de wethouder en ambtenaren. Gisteren kwam er namens Eelkje van Egeraat van de gemeente goed nieuws!

Het college heeft besloten om het volgende mogelijk te maken:

  • De verruiming van de terrassen is net zoals vorig jaar weer toegestaan. Je moet bij het Ondernemersloket (ondernemersloket@uithoorn.nl) aangeven of je hier gebruik van willt maken. Indien het een andere situatie betreft dan afgelopen jaar moet er een plattegrond meegestuurd worden. Als het om dezelfde uitbreiding gaat als vorig jaar is het voldoende om alleen aan te geven dat je weer gebruik wilt maken van de optie.
  • Ook de precariobelasting wordt opnieuw niet geïnd. Dit betekent dat deze gemeentelijke last komt te vervallen, net zoals in 2020.
  • Alle horecaondernemers die vanaf maart 2020 tot en met december 2021 een exploitatievergunning hebben aangevraagd of nog aan moeten vragen, kunnen de kosten hiervoor kwijtgescholden krijgen. Ook als er een nieuwe Drank- en Horecawet vergunning aangevraagd moet worden, komt deze in aanmerking voor een kwijtschelding.
  • Daarnaast krijgt elke horecaondernemer de mogelijkheid om in 2021 één keer gratis een wijziging leidinggevende op de Drank- en Horecawet aan de gemeente door te geven. Om een van deze kwijtscheldingen te ontvangen dien je een verzoek in te dienen via ondernemersloket@uithoorn.nl. Hierbij moet aangegeven worden om welke vergunning het gaat en wanneer deze aangevraagd is/wordt.

Hier kan je meer lezen over de steunmaatregelen. Voor vragen kun je terecht bij Eelkje van Egeraat via tel (0297) 75 35 62 of mobiel (06) 22 70 52 40 of per email Eelkje.van.Egeraat@uithoorn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens