Een puntje of een pilletje tijdens een clubnacht of festival is niet bepaald de gekste zaak ter wereld. De hoeveelheid aan (verschillende) drugs, en hoe drugs worden gedaan, is echter op zichtbare wijze aan het veranderen.

Nachtburgemeester van Nijmegen heeft het bestuur van KHN Groot Nijmegen gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Beste ondernemers, organisatoren en bezoekers,

Middelengebruik heeft tijdens de corona-periode een stijging doorgemaakt. De hoeveelheid aan (verschillende) drugs, en hoe drugs worden gedaan, is op zichtbare wijze aan het veranderen.

Bij zowel horecaondernemers en evenementenorganisatoren als bij het publiek zelf roept dit vragen op. Zijn de juridische richtlijnen waar horecaondernemers zich aan moeten houden nog realistisch? Hoe beïnvloedt middelengebruik onze uitgaanscultuur en -etiketten? En wat is de invloed hiervan op de beleving van het publiek?

Middelengebruik is een complex onderwerp, waar vanuit veel verschillende perspectieven naar gekeken kan worden. Om deze perspectieven samen te brengen en hier een gezamenlijk gesprek over te voeren, organiseert het Nachtburgemeesterschap een bijeenkomst over middelengebruik. Aan de hand van een korte lezing en interactief panelgesprek bespreken we middelengebruik in onze clubs en kroegen.

Datum: 12 december 2023
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Locatie: Sint Hubertusstraat 10

Programma

 • 19.00 -19.30 uur Inloop + Welkomstwoord van Nachtburgemeester Celia Okoro
 • 19.30 - 21.00 uur Drugsgebruik in Nijmegen: een beeld geschetst door hoogleraar Jacqueline Vink
 • 20.00 - 21.00 uur Interactief panelgesprek met:
  -
  Dennis Dekkers - Voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (Nijmegen)
  -
  Ruud Bos - Oprichter van Subcultuur, Bloemerbar en het Nest
  -
  Julius Brom - Bedrijfsleider Brebl
  -
  Gisèle Hoevenaars - Adviseur en strateeg Iriszorg

Meld je hier aan om aanwezig te zijn.

Hartelijke groet,
Celia Okoro

Nachtburgemeester van Nijmegen
www.nachtburgemeesternijmegen.nl
Nachtburgemeester van Nijmegen (@nachtburgemeesternijmegen)