Donderdag 28 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Paviljoen Sjoerd op Ameland werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2022. Het strand van Goeree-Overflakkee werd uitgeroepen tot Het Schoonste Strand van Nederland. Het Duurzaamste paviljoen van het jaar is Beach Inn uit IJmuiden.

Paviljoen Sjoerd op Ameland verkozen tot Paviljoen van het Jaar

Bij Beachclub Lekker werd de prijs voor paviljoen van het jaar uitgereikt aan de ondernemer van paviljoen Sjoerd. Dit paviljoen uit de Vrouwenpolder werd al vorig jaar uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van Nederland. Zowel het publiek als de mystery guests waren bijzonder enthousiast over de gastvrijheid en de kwaliteit van paviljoen Sjoerd.

“Niet voor niets draait dit paviljoen al jaren mee bij de kanshebbers voor het Beste Paviljoen, dankzij goede beoordelingen en enthousiaste gasten die massaal stemmen op dit bedrijf. De ondernemer van Paviljoen Sjoerd zet zich daarnaast in voor zijn collega’s in de belangenvereniging en maakt zich echt hard voor een schoon strand rónd de zaak en een goed product ín zijn zaak. Duurzaamheid, ondernemerschap en kwaliteit zijn hier allemaal van een uitzonderlijk hoog niveau.”

Goeree-Overflakkee Schoonste Strand van Nederland

De verkiezing voor het Schoonste Strand is een belangrijk onderdeel van de strandverkiezingen. Goeree-Overflakkee werd dit jaar door diverse inspecteurs bezocht en na zorgvuldige metingen uitgeroepen tot het Schoonste Strand van Nederland. De jury had daarnaast lovende woorden voor de gemeentes rond de Waddenzee, waar de afgelopen jaren enorme uitdagingen lagen die fantastisch zijn opgepakt. “Alle kustgemeenten hier staan in de top tien van de Schoonste Stranden. Dat is echt een fenomenale prestatie. Al helemaal in het licht van de problemen met de bijna driehonderd containers die MSC ZOE hier in 2019 voor de kust van Ameland verloor. Een prestatie van formaat die we, naast het mooie resultaat op Goeree-Overflakkee, graag benadrukken.”

Duurzaamste Paviljoen, Beste Zoetwaterpaviljoen, Beste Nieuwkomer

Behalve de prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand, maakte de jury de winnaars van de andere hoofdprijzen bekend. Het Duurzaamste Paviljoen van het jaar is Beach Inn uit IJmuiden. Bremerbaai uit Biddinghuizen werd uitgeroepen tot het Beste Zoetwaterpaviljoen. Beachclub C uit Noordwijk werd uitgeroepen tot de Beste Nieuwkomer onder de paviljoens.

Beste Paviljoens en Schoonste Strand per provincie

Naast de landelijke erkenning voor het beste strandpaviljoen en het Schoonste Strand van Nederland werden de prijzen ook per provincie uitgereikt. De prijzen zijn een kroon op het werk voor ondernemers die samen met hun team een bijzondere gastvrije ervaring op het strand neerzetten.

  • In Noord-Holland won het legendarische strandpaviljoen Woodstock ‘69 de prijs voor het Beste Paviljoen. Den Helder mag zich het Schoonste Strand van Noord-Holland noemen.
  • In Zeeland werd Dok 14 uit Cadzand uitgroepen tot het Beste Paviljoen van de provincie. De gemeente Sluis had het Schoonste Strand.
  • Schiermonnikoog werd uitgeroepen tot het Schoonste Strand van De Wadden. Uiteraard werd paviljoen Sjoerd hier uitgeroepen tot het Beste Paviljoen.
  • In Zuid-Holland werd Surf en Beach uit Katwijk uitgeroepen tot Beste Paviljoen van 2022 en won Goeree-Overflakkee uiteraard de prijs voor het Schoonste Strand van de provincie.

Over de verkiezingen

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat. De verkiezingen worden ondersteund door o.a. Koninklijke Horeca Nederland, Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, Blauwe Vlag/Green Key Nederland en horecavakblad Entree.

Nieuws rondom de verkiezingen op social media volgen? #strandverkiezingen2022

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens