Tot en met 31 mei 2023 kunnen dorpshuizen en kleine bedrijven met minder dan 50 werknemers een subsidie aanvragen om de energiekosten te verlagen.

Provincie Gelderland heeft het bestuur van KHN Betuwe oost gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Het gaat om een nieuwe subsidieregeling ‘Energiebesparing dorpshuizen en klein mkb gemeente Overbetuwe 2023’. De subsidie is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Subsidie aanvragen

We behandelen uw aanvraag op volgorde van binnenkomst. Voor de subsidie geldt op = op. Als het geld al vóór 31 mei op is, stopt de regeling eerder en kunt u geen subsidie meer aanvragen.

Bedrag van subsidie

U kunt subsidie aanvragen voor 3 verschillende maatregelen of kosten. De hoogte van de subsidie verschilt per maatregel. U kunt een aanvraag doen voor alle 3 de maatregelen.

 1. Energieadvies
  Tot 90% van de kosten voor energieadvies aan uw bedrijfspand. De subsidie is maximaal € 1.000.
 2. Energiebesparende maatregelen
  Tot 90% van de kosten voor aanschaf en/of installatie van energiebesparende voorzieningen. Denk aan isolerend glas, isolatie, LED-verlichting, naad- en kierdichting, warmtepompen etc. Kijk onder het kopje ‘Energie besparen’ op www.overbetuwe.nl/zakelijkenergieloket voor meer inspiratie. U kunt geen subsidie krijgen voor zonnepanelen en zonneboilers.
  De subsidie is minimaal € 500,- en maximaal € 7.000.
 3. 3. Noodhulp voor dorpshuizen en micro-ondernemers (minder dan 10 werknemers).
  U zit in een acute noodsituatie door de hoge energiekosten.

Op basis van voorschotnota’s van energie en gas kunt u tot 50% van uw kosten terugkrijgen. De subsidie is minimaal € 1.000 en maximaal € 7.000.

Meer informatie

De precieze voorwaarden en berekeningen vindt u in de subsidieregeling.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met het Bedrijvenloket op. Stuur ons een e-mail via bedrijvenloket@overbetuwe.nl of bel 0481 362 221.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens