Buitenbar soms mogelijk zonder artikel 35 aan te vragen.

De gesprekken met de gemeente zijn nog gaande, maar inmiddels heeft men toegezegd de bestaande regels aan te passen. Het wordt een paar keer per jaar mogelijk om, aansluitend aan een (groot) evenement op het reeds vergunde terras, een buitenbar te plaatsen. Onder de huidige regels is dat niet toegestaan.

Peter van der Wiel, voorzitter KHN Moerdijk: ”Het waren lange en stevige onderhandelingen maar we zijn blij dat de gemeente toch met ons mee wil denken. Stel dat je een groot evenement zonder horeca hebt in je woonkern dat om 18.00 uur ’s avonds afloopt. Dan wil een deel van de honderden bezoekers in de horeca terecht voor een hapje en een drankje. Mooi voor de horecaondernemers en fijn in het kader van een bruisende binnenstad, maar organisatorisch is het niet makkelijk om in korte tijd zo een grote groep mensen te bedienen. Een buitenbar helpt om de drukte te verspreiden. Dat komt zowel de bedrijfsvoering als de beleving van de gastvrijheid ten goede. Fijn dat we er met de gemeente goed uitgekomen zijn.”

De exacte inhoud van de bijgestelde regels zal op een later tijdstip worden gecommuniceerd.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens