Er was een mooie groep ondernemers bij elkaar voor de ledenvergadering van KHN Velsen georganiseerd op uitnodiging van Tata Steel. Het was keurig verzorgd, imponerend hoe groot Tata Steel is en wat daar allemaal gebeurt. Lees ook het verslag.

Korte Samenvatting ALV KHN Velsen gehouden op 28 oktober 2019
Op maandag 28 oktober jl. heeft het bestuur van KHN Velsen de algemene ledenvergadering gehouden bij Tata Steel, Wenckebachstraat 1 in Velsen. De notulen van de vergadering vind je hier {link}.

Wat kwam er zoal ter sprake?

Wisselingen in het bestuur
Maurice Maas heeft zijn bestuursfunctie vanwege drukte moeten neerleggen. Cor van Zonderen van Korf Catering is toegetreden tot het bestuur. Wanneer er horecaondernemers zijn die graag een keer willen meepraten, ondersteunen of adviseren, vernemen wij het graag via velsen@khn.nl. Het bestuur kan alle hulp gebruiken!

Financiën
De afdeling heeft een gezonde financiële huishouding. Wanneer er inzage gewenst is in het financieel verslag en/of hier vragen over zijn, vernemen wij het graag via velsen@khn.nl.

Resultaten 2018/2019 en plannen 2019/2020

  • Het gemeentelijk overleg stond in 2019 gepland, maar is vanuit de kant van de gemeente gecancelled. Het bestuur van KHN Velsen wil dit overleg binnenkort heel graag oppakken om in contact te komen en te blijven met de gemeente. Friso Huizinga, Citymarketeer gemeente Velsen, geeft aan dat hij KHN Velsen zal laten aanhaken bij diverse belangrijke overleggen, zoals het opstellen van de nieuwe economische agenda.
  • Tijdens de vorige ALV heeft Ivo Berkhoff de wens uitgesproken om het Veiligheidsoverleg Kennemerlaan breder in te vullen. Helaas is hier vanuit de gemeente geen invulling aan gegeven.
  • BookDinners – sociaal culinair platform zie https://www.bookdinners.nl/. Slechts 15 euro in de maand. Reserveringen nemen per maand toe met 10%. Het wordt ook breder opgepakt door online marketing workshops.
  • Dit jaar is er een horecatour georganiseerd met het college. Het college heeft 3 horecagelegenheden bezocht om in de spreekwoordelijke keuken te kijken en de ondernemers te spreken. Dit is prima verlopen en het college heeft hier zeer positief op gereageerd.
  • Begin 2019 is de Horeca Inspiratietour georganiseerd naar Rotterdam. Het was een succes! In 2020 organiseren we een inspiratietour naar Utrecht. Heb je interesse? dan vernemen we het graag via velsen@khn.nl.
  • KHN organiseert trainingen, workshops en cursussen, zoals over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil de verschillen tussen vast en flexwerk aanpakken. In de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zijn daarom maatregelen opgenomen om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om medewerkers een vast contract aan te bieden. Daarnaast mogen persoonlijke ontslaggronden via de rechter worden gecombineerd met kans op een hogere transitievergoeding. De maatregelen moeten per 1 januari 2020 ingaan. Hier lees je er meer over.

Op welke punten kunnen we jou ondersteunen?
Het bestuur is bezig met het samenstellen van een beleidsplan; wat zijn de doelen die we willen behalen en hoe gaan we dat doen? Om dit op een juiste manier in te kunnen vullen, moeten we weten wat jij belangrijk vindt. Waarmee kunnen wij jou ondersteunen? Een aantal punten die al tijdens de vergadering genoemd worden zijn:

  • Contacten met gemeente verbeteren; waar moeten we zijn voor bepaalde onderwerpen.
  • Bijschrijven Sociale Hygiëne; waarom moeten we 3 keer betalen voor één inschrijving van meerdere personen.
  • Vergunningen; waarom moet er bij herhaling van de organisatie van een evenement telkens opnieuw een uitgebreide vergunning worden aangevraagd.
  • Rookverbod; wat zijn de verdere plannen? Moet het terras ook rookvrij worden?

Mocht je onderwerpen hebben die wij voor jou kunnen behandelen, dan vernemen we het graag via velsen@khn.nl.

Bijeenkomsten

Rondleiding Tata Steel
Aansluitend aan de algemene ledenvergadering kregen de aanwezigen een zeer interessante rondleiding bij Tata Steel.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens