KHN Haarlemmermeer hield op 31 mei haar ALV met een horeca-inspiratietour naar Alkmaar en Hoorn.

De ingehuurde touringcar zat na de ophaalpunten Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Badhoevedorp helemaal vol. Met een prachtige kleurrijke groep horecatoppers uit Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Schiphol reisde de groep af naar Alkmaar.

In Hotel The Fallon bleek dat er in het gebouw al heel lang mensen slapen, tegenwoordig vrijwillig en tot 2015 in detentie. Veel kenmerken van het gevangeniswezen zijn bewaard gebleven. Ondertussen is de algemene ledenvergadering begonnen in de zaal van The Fallon en bracht John Nieuwland verslag* uit van de activiteiten van het bestuur van KHN Haarlemmermeer en de voordelen van KHN waar ondernemers gebruik van kunnen maken. In het zonnetje kon vervolgens buiten op de ‘luchtplaats’ van de lunch worden genoten.

In Alkmaar centrum ligt achter de bekende Kaasmarkt Proeflokaal De Boom. Alles gaat hier om pilsen en speciaalbieren (100+). Met flinke langdurige inzet bij de gemeente op het vergroten van het terras voor de deur en op pontons in het water, wist De Boom uiteindelijk het terras 3 x te vergroten en daarmee een verdubbeling van omzet te realiseren. Een knappe prestatie.

Na een korte trip in de bus werd Hoorn aangedaan. In de voormalige kerk is vorig jaar hotel Heavens en The Saint Food & Wine verrezen. Een prachtig architectonisch hoogstandje waarbij het hotel box-in-box is gebouwd. Het horecagedeelte biedt plaats aan zo’n 250 gasten op hoog culinair niveau en buiten heeft men de beschikking over een groot terras.

Als laatste werd de touringcar richting het Markermeer genomen naar paviljoen Oranje Buiten. In 10 jaar tijd uitgegroeid van kleine horecabuitenplaats naar een mega-bedrijf met veel terrasruimte, strandje, aparte ruimten voor bruiloften, feesten en partijen in strandpaviljoen-sferen. Een prachtige plek aan het water met uitzicht op de mooiste jachten en zeilschepen.

De groep kijkt terug op een hele mooie, gezellige dag en het zonnige weer zat natuurlijk erg mee. Met dank aan Mariska Fokker van Eventcenter Fokker en Sharon Hilferink van Hotel Ramada by Windham Schiphol Airport Amsterdam voor de organisatie van deze prachtige dag.

Bekijk hier de foto's van de inspiratietour.

* Op Mijn KHN kun je het verslag downloaden. Deze informatie is alleen toegankelijk voor KHN-leden. Als lid kun je inloggen op Mijn KHN met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Inloggegevens vergeten? Op deze pagina kun je een nieuwe inlog aanvragen.