Amersfoort -wat ook wel de Keistad genoemd wordt- is meer dan de moeite waard om mooie horecaconcepten te bekijken ontdekten de leden van KHN Salland op maandag 25 maart 2024.

Na een kopje koffie nodigden de organisatoren van de horeca inspiratietour, Diederik Evers (Bierbrasserie Zuiderbuur), Jelle Vloedgraven (Het Wapen van Wesepe), Brian Poppe (Grand Café Neuf) en Wilko Gerrits (Café de Gouveneur) de leden van KHN Salland uit om plaats te nemen in de touringcar, voorzien van de alleraardigste buschauffeur van Nederland (Jos) en heerlijke versnaperingen, die aangeboden werden door Hotel De Zwaan.

Onderweg in de bus gaf regiomanager Joëlle Roesink een update van wat er momenteel speelt in horecaland en feliciteerde zij, mede namens het bestuur van KHN Salland, Nathalie en Jan te Wierike van Café-brasserie De Schoenmaker uit Luttenberg met hun 50-jarig lidmaatschap van KHN.

Aankomend in het mooie Amersfoort startten we onze stadstour met kleurrijke citytuk’s en hypermoderne e-choppers om vervolgens een bezoek te brengen aan restaurant Rauw. In dit restaurant, wat vooral bekend staat om zijn opmerkelijke grote ‘vleeskast’, wist de enthousiaste eigenaar de aanwezigen mee te nemen in zijn passie voor vlees.

Na het ‘dry-aged’ vlees persoonlijk geproefd te hebben bracht Jos de aanwezigen naar de Middelbare Hotelschool, die in Amersfoort gesitueerd is in een heus klooster en daarom ook wel bekendstaat als ‘Leerhotel Het Klooster’. In dit klooster gingen de aanwezigen -onder het genot van een hapje en drankje- even terug in de tijd om te ervaren hoe het zou zijn om hier als student rond te lopen en klaargestoomd te worden voor onze mooie vak.

Na een bezoek aan Rauw en Leerhotel Het Klooster was het aan de eigenaar van Bombari om de aanwezigen mee te nemen in zijn visie over ondernemen en het maken van de ultieme pizza, terwijl hij zich jarenlang daarvoor als een vis in een water heeft gevoeld in de hoogstaande keukens van Nederland.

Na een bezoek aan verschillende gelegenheden buiten het centrum, waande het gezelschap zich vervolgens even door de unieke straatjes van de Keistad om vervolgens neer te strijken in de Dolle Diva, wat in alle eerlijkheid een ‘over de top’ eetbar te noemen is. Hier keken de deelnemers hun ogen uit, tot in het toilet.

Na het genieten van een oogverblindende cocktail liep het goed gehumeurde gezelschap naar Café Koetje op het Hof, wat in Amersfoort ook wel bekendstaat als het zogenaamde regenboog café waar iedereen welkom is, van jong tot oud.

Na een afsluitend dansje gemaakt te hebben bracht één van de medewerkers van Café Koetje de leden van KHN Salland persoonlijk naar de bus, waarna Jos het gezelschap weer netjes naar Raalte bracht. Als dit geen gastvrijheid is weten wij het ook niet meer.

Helaas konden we maar een kleine selectie van alle horeca in Amersoort bezoeken, maar dat een bezoek aan Amersfoort de moeite waard is mag duidelijk zijn!

Bekijk onderstaand de foto's van deze dag.

Horeca Inspiratietour KHN Salland

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens