De horeca mag op vrijdag en zaterdag een uurtje langer open en een groter terras. Daarnaast wordt geluid meer toegestaan. Dit zijn een aantal punten uit het Uitvoeringsplan horeca waarin de gemeente de horecaondernemers meer ruimte wil geven in Rotterdam.

Na het weekend van 10 februari 2023 mag de avondhoreca langer open zijn op vrijdag en zaterdag. Namelijk tot 03.00 uur. Dat is nu 02.00 uur. Dit geldt niet voor de terrassen. Daarnaast wordt geluid meer toegestaan, komen er meer horecastewards en een nachtraad met een onafhankelijke nachtburgemeester.

Uitvoeringsplan

Dit zijn een aantal punten uit het Uitvoeringsplan horeca waarin de gemeente de horecaondernemers meer ruimte wil geven in Rotterdam. In eerste instantie werd de oude haven als uitzonderingsgebied bestempeld, maar door keiharde lobby van KHN Rotterdam zijn er geen uitzonderingen. Op 2 februari 2023 ging de gemeenteraad akkoord met het Uitvoeringsplan horeca. Met dit plan laat het college van burgemeester en wethouders zien, dat zij een levendige en bruisende stad met verschillende soorten (nacht)horeca wil.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens