Sinds het sluiten van zowel alle eet- en drinkgelegenheden als het onderwijs, bieden Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN gratis e-learnings aan voor de gehele branche onder de vlag van de Stay Home Hospitality Academy en in de online leeromgeving van KHN. Er is in de afgelopen tijd massaal gebruik gemaakt van het online platform: ruim 40.000 licenties zijn er besteld! Nu de horeca vanaf 1 juni weer voorzichtig open mag, hebben de beide organisaties besloten om een speciale e-learning voor de bedrijfstak te ontwikkelen op het gebied van Hygiëne & Veiligheid in coronatijd. KHN en SVH bieden deze ter introductie tot 1 juli gratis aan voor de gehele branche. Na 1 juli blijft de module gratis beschikbaar voor leden van KHN.

De e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd bevat concrete informatie over de coronacrisis en hoe hiermee om te gaan als horecabedrijf. Hoe ga je volgens de richtlijnen van het RIVM om met de nieuwe regels en wat betekent het voor je werkzaamheden? Wie de module volledig heeft afgerond, kan via de website van SVH een certificaat aanvragen. Ricardo Eshuis, directeur SVH: “De horeca laat op deze manier zien de eigen verantwoordelijkheid zeer serieus te nemen. Onze gasten hebben recht op een veilige, gastvrije omgeving in de horeca. Daar kan deze e-learning een bijdrage aan leveren. De richtlijnen van het RIVM en het protocol van KHN vormen de leidraad. Het certificaat kunnen bedrijven in de zaak ophangen of op de website plaatsen bij de reserveringen om consumenten te laten zien dat deze zaak hygiëne en veiligheid serieus neemt.”

Tips

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “De horeca mag op 1 juni weer voorzichtig open, en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Maar omwille van de veiligheid van onze gasten gelden nog veel beperkende maatregelen. Dit is alles behalve ideaal en maakt het ondernemen moeilijker. Het versoepelen van maatregelen kan alleen als het virus onder controle blijft. Daarom is het goed om als branche onze verantwoordelijkheid te nemen. Deze e-learning module geeft tips hoe horecazaken met de maatregelen om kunnen gaan, zodat we per 1 juni hopelijk verder kunnen versoepelen.”

Spotgoedkoop verder leren via KHN en Back2Work licenties van SVH

Na de termijn eerder drie keer te hebben verlengd, stopt per 1 juni het aanbod van gratis licenties via de Stay Home Hospitality Academy. Maar iedereen die zijn gratis licentie nog niet heeft afgerond krijgt het aanbod om de licentie tegen hele lage kosten te verlengen. Dit gebeurt onder de noemer Back2Work. Verlenging kan vanaf €2.50 per maand. Eshuis: “Ook liggen er mooie aanbiedingen om via opleiders het praktijkgedeelte van een cursus te doen en daarna een examen af te leggen. De goedkoopste weg naar een SVH branchediploma wordt op deze manier mogelijk gemaakt.”

Extra voordeel voor KHN-Leden

Voor KHN-Leden is er extra voordeel via de online leeromgeving van KHN. Deze biedt permanent toegang tot een breed aanbod van SVH e-learning. De licenties zijn te bestellen vanaf €2.25 per maand. Bovendien is hier de nieuwste licentie Hygiëne & Veiligheid in coronatijd onbeperkt gratis beschikbaar voor KHN-leden.

Vervolgacties met opleiders

Voor medewerkers die gestart zijn met de e-learning modules waarin ze theoretische kennis hebben opgedaan en willen doorgaan tot ze een echt diploma met arbeidsmarktwaarde hebben, werken SVH en KHN samen met de beste horecaopleiders van Nederland. Deze opleiders serveren nu, in deze moeilijke tijd voor de horeca, een aantrekkelijk aanbod als vervolg op de Stay Home Hospitality Academy en de online leeromgeving van KHN. Hiermee vergroten medewerkers hun kennis en waarde op de arbeidsmarkt, iets wat zeker de komende tijd erg belangrijk zal zijn.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens