Sinds dinsdag 17 maart stellen SVH en KHN gratis e-learning modules ter beschikking aan de horeca. Doordat de horeca sinds 15 maart gesloten is, zitten veel horecamedewerkers thuis. De gratis e-learnings waren in eerste instantie tot 18 april beschikbaar. Deze termijn wordt verlengd met 3 weken tot 9 mei vanwege de vele bestelde licenties en de eerder verlengde maatregelen van het kabinet.

Terwijl de maatregelen langzaam hun vruchten af lijken te werpen in de strijd tegen het coronavirus, krijgt de horeca het zwaar voor haar kiezen. “Hoe de horeca er zo meteen uit zal komen, zullen we samen met alle partijen gaan invullen. Maar terugkomen zullen we. Dat er rechtstreeks, via de Stay Home Hospitality Academy vn SVH, en via het online e-learning platform van KHN tezamen inmiddels ruim 30.000 gratis licenties zijn besteld, geeft aan dat veel medewerkers met hun vak bezig zijn. De reacties op de e-learning zijn erg positief en geven energie. Ook voor het mbo en zelfs het vmbo blijken de e-learnings een uitkomst om vanuit huis aan kennis en vaardigheden te werken.” Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Nog steeds worden er elke dag honderden licenties besteld. Om deze stroom aan mensen ook de kans te geven om genoeg tijd te kunnen besteden aan de e-learnings, verlengen KHN en SVH de termijn van de gratis licenties tot 9 mei. Na deze datum komen SVH en KHN met een vervolgactie.

KHN stelde voor haar leden in samenwerking met SVH een nog uitgebreider gratis e-learningpakket ter beschikking. “Zowel voor horecaondernemers als hun werknemers is dit een hele zware tijd. Het vermogen om je snel aan te kunnen passen aan de veranderende markt is essentieel. Vakmanschap speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom juichen wij het toe dat zoveel ondernemers en werknemers deze tijd gebruiken om zichzelf verder te ontwikkelen”, aldus Robèr Willemsen, voorzitter van KHN.

Nieuw: bewijs van deelname

Horecamedewerkers en -werkgevers reageren massaal op de gratis e-learning van SVH en KHN. Zo ontstond ook de vraag of er mogelijkheden zijn voor bewijzen om te laten zien dat medewerkers een e-learning succesvol hebben doorlopen. SVH is daarom aan de slag gegaan met het inbouwen van het zogenaamde ‘bewijs van deelname’ in het platform. Horecamedewerkers kunnen via de website van SVH gratis het bewijs van deelname aanvragen door hun voortgangsrapportage (uit het platform te halen) en te uploaden. Dit betreft vooralsnog de modules keuken, bediening en fastservice. Een medewerker van SVH beoordeelt de aanvraag en wanneer het in orde is, ontvangt de horecamedewerker digitaal een bewijs van deelname die hij of zij kan overhandigen aan zijn of haar werkgever als extra bewijslast. De online e-learnings zijn dan ook een eerste opstap naar branchediploma’s. Het complete aanbod van (branche-erkende) opleidingen en cursussen vind je op horeca.nl. Bekijk hier het uitgebreide gratis aanbod voor leden van KHN.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens