SVH start de examens Sociale Hygiëne weer op. Dit gebeurt in aangepaste vorm, op 1,5 meter afstand. Op 15 maart heeft SVH, naar aanleiding van de sluiting van de horeca en het onderwijs, besloten om alle examens tijdelijk stop te zetten.

Inmiddels is duidelijk wat de richtlijnen vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zijn voor examens in het onderwijs. Binnen die richtlijnen start ook SVH de examens Sociale Hygiëne weer op. Zij het wel in aangepaste vorm vanwege de specifieke hygiënerichtlijnen en de eis van tenminste anderhalve meter afstand. Eerder heeft SVH een groot aantal beroepsexamens binnen de RIVM-richtlijnen weer opgestart.

Behoefte aan nieuwe gediplomeerden

De vraag naar examens Sociale Hygiëne is groot. Vanuit verschillende kanten wordt SVH dringend verzocht om de examens Sociale Hygiëne open te stellen. Ricardo Eshuis, directeur SVH: "Diverse horecawerkgevers, hotelketens en KHN geven aan dat er straks erg veel behoefte is aan nieuwe gediplomeerden."

Verschillende examenvormen

SVH biedt kandidaten verschillende manieren om examen af te leggen. Om in de eerste behoefte te voorzien is op zeer beperkte schaal een begin gemaakt met het openstellen van toetscentra waar kandidaten op individuele basis een zogenaamd computerexamen kunnen afleggen. SVH heeft, samen met de Stichting Examenkamer, verschillende toetscentra getest om te kijken of er examens afgenomen kunnen worden waarbij de eisen van het RIVM gewaarborgd kunnen worden. Er gaan de komende twee weken negen toetscentra open, evenredig door het land verspreid, om extra onnodig verkeer door Nederland te voorkomen.

Kijk voor meer informatie over incompany examens, mondelinge examens en aanmelden op de website van SVH.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens