Talal Hasan maakt Het Lekkerste Lunchgerecht, categorie On the Move. Talal won tijdens de Horecava met zijn ‘Less is more’ deze vooraanstaande vakwedstrijd.

Talal werkt bij Comptoir Libanais in Utrecht. De vakjury prees het winnende lunchgerecht vanwege de originaliteit, het hoge smaakgehalte met voldoende frisheid in combinatie met een heerlijk flatbread.

De vakwedstrijd Het Lekkerste Lunchgerecht is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, werkzaam bij bedrijven die op high traffic locaties gevestigd zijn. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen zes minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld.

Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht.

TOP 3
De volledige top 3 van het Lekkerste Lunchgerecht luidt als volgt:
#1: Talal Hasan – Comptoir, Utrecht
#2: Karim Houmachi – B Course Schiphol, Schiphol
#3: Monique Soomers – Rotterdam Airport, Rotterdam

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 8 deelnemers deel. De vakwedstrijd om het Lekkerste Lunchgerecht On the Move van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met HANOS.