Wij zijn Marinka van Leuven en Nicole Wijnstra, respectievelijk coördinator en senior integrale handhaving van de gemeente Haarlem. Wij zijn o.a. belast met de thema’s horeca en evenementen en daarvoor jullie contactpersoon.

Graag willen wij ons even aan jullie voorstellen. Een aantal van jullie hebben wij al persoonlijk gezien en gesproken. Wij willen graag zoveel mogelijk bereikbaar zijn voor jullie vragen en opmerkingen, maar zullen ook vanuit de burgemeester handhavend moeten optreden indien noodzakelijk.

Daar wij liever voorkomen dan genezen willen wij jullie graag op voorhand alvast wijzen op de terrasregels die per 1 oktober 2022 weer wijzigen naar de ‘oude situatie’. Wij adviseren jullie ook om de vergunning van de periode voor Corona erbij te pakken en het terras, indien noodzakelijk, weer te verkleinen naar de normale situatie zoals op de vergunning staat vermeld. Na 1 oktober 2022 zullen hiervoor namelijk controles gaan plaatsvinden.

Tevens zullen er regelmatig Alcoholwetcontroles plaats gaan vinden. Tijdens deze controles wordt er voornamelijk gecontroleerd of er een Alcoholwetvergunning is afgegeven, of deze vergunning of een kopie daarvan in de inrichting aanwezig is en of er een leidinggevende aanwezig is die op de vergunning of op het bijbehorend aanhangsel staat genoemd.

Wij willen jullie daarom ook adviseren om de Alcoholwetvergunning te bekijken of de lijst van leidinggevenden nog actueel is of wellicht aangepast moet worden. Dit voorkomt gewoon hoge boetes. Wij streven ernaar geen boetes te moeten geven maar alles op orde te hebben in ons mooie en gezellige Haarlem. We moeten het samen doen.

Voor vragen en/of opmerkingen zijn wij te bereiken via mvanleuven@haarlem.nl en nwijnstra@haarlem.nl of via het telefoonnummer van de meldcentrale 023- 511 4950.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens