De gemeente Zandvoort heeft sinds de coronapandemie tijdelijk toestemming verleend voor uitbreiding van terrassen, deze toestemming komt ten einde op 25 september 2022. De terrasuitbreiding was een handreiking naar de horeca gedurende de coronapandemie.

De gemeente gaf deze tijdelijke toestemming om ruimte te bieden voor de anderhalve meter-maatregel en vervolgens om de ondernemers te ondersteunen, waardoor zij hun verlies (deels) konden compenseren met extra omzet.

De gemeente Zandvoort heeft besloten om de terrasuitbreiding niet te verlengen, dit omdat er al geruime tijd geen coronamaatregelen meer gelden. Dit betekent dat de horecaondernemers hun terrassen tot en met zondag 25 september 2022 in de tijdelijke vergrote vorm kunnen laten staan. Na 26 september 2022 moeten de horecaondernemers hun terras weer terug te brengen naar de situatie van voor de coronacrisis.

Ook heeft de gemeente dit jaar toestemming verleend voor de zomerafsluiting van de Haltestraat voor gemotoriseerd verkeer vanaf maandag 27 juni tot en met zondag 25 september 2022 van 17.00 tot 02.00 uur. Concreet betekent dit dat de Haltestraat vanaf maandag 26 september ook ’s avonds weer toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer. Zoals afgesproken wordt de zomerafsluiting van de Haltestraat geëvalueerd. De bevindingen van bewoners, ondernemers en bezoekers worden, samen met verkeersmetingen, meegenomen in het vervolgtraject voor eventuele verdere maatregelen rondom de Haltestraat.

Mochten er vragen zijn, dan kun je contact opnemen met de gemeente via zandvoort@haarlem.nl.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens