Thuisbezorgd rekent commissie over het totale bestelbedrag, inclusief btw en statiegeld. Dit is onderdeel van de contracten die je als ondernemer aangaat met Thuisbezorgd. KHN vindt dat ondernemers zo benadeeld worden en is hierover in gesprek gegaan met Thuisbezorgd.

KHN heeft de volgende punten aangegeven bij Thuisbezorgd:

  • De horecaondernemer wordt door dit systeem ten onterechte benadeeld; btw en statiegeld zijn immers geen omzet.
  • Waarom moeten ondernemers wel apart statiegeld en btw op de bon vermelden en waarom doet Thuisbezorgd dit niet op de factuur?
  • Ook is het nog eens zo dat Thuisbezorgd commissie rekent over het totaalbedrag en vervolgens over die commissie nog eens btw rekent. Deze btw is btw voor de zakelijke dienstverlening.

Reactie Thuisbezorgd

Thuisbezorgd heeft gereageerd en zij dit ziet als een gemaakte afspraak. De ondernemer wist van tevoren dat Thuisbezorgd commissie rekent over het totale bestelbedrag inclusief btw en statiegeld. Deze afspraken staan duidelijk in het contract wat de ondernemer met Thuisbezorgd afsluit. Ook geeft Thuisbezorgd aan dat als ze geen commissie zouden rekenen over btw en statiegeld, dat ze dan het commissietarief zullen moeten verhogen. Het is immers hun verdienmodel. Het apart vermelden van statiegeld en btw op de factuur maakt de factuur ingewikkelder voor de ondernemer en levert meer vragen op. Thuisbezorgd ziet hier de meerwaarde niet van in. KHN heeft aangegeven dat consumenten wel vaker bonnen met statiegeld en btw krijgen en deze prima kunnen lezen.

Wees je als ondernemer ervan bewust dat dit soort afspraken onderdeel zijn van het contract. Lees dus goed de afspraken door voordat je akkoord gaat en bedenk goed of je de afspraken die in het contract staan acceptabel vindt.

Alternatief op het gebied van online bestellingen: Bistroo

Wil je makkelijk de online markt betreden, maar dan wel op jouw manier? Bistroo.nl is het alternatief op het gebied van online bestellingen. Het is een onderscheidend online bestelplatform, dat de zaken anders aanpakt dan de gevestigde orde: bestelplatform voor afhaal- en bezorgmaaltijden | Bistroo