De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is geld van de gemeente voor als je (tijdelijk) minder inkomen hebt als gevolg van de coronamaatregelen. En je hierdoor problemen hebt met het betalen van jouw woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheekrente. De TONK-uitkering is een vorm van bijzondere bijstand (Participatiewet).

Deze steunregeling helpt inwoners en ondernemers uit Hoorn die tot nu toe niet in aanmerking kwamen voor regelingen zoals de Tozo (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers) en de bijzondere bijstand.

De regeling geldt voor zowel ondernemers/zzp’ers, werknemers of werkzoekenden met financiële problemen die te maken hebben met een inkomensdaling van tenminste 30% als gevolg van de coronacrisis. Het gaat bij ondernemers om kosten voor hun privésituatie, niet om de onderneming zelf.

Ondernemers die in Hoorn wonen, kunnen voor deze regeling een aanvraag doen bij het team Rondkomen/gemeente Hoorn. Ondernemers die elders wonen, kunnen een aanvraag doen bij de gemeente waar zij wonen.

Voor meer informatie zie persbericht.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens