Is jouw inkomen gedaald en kun je door de coronamaatregelen noodzakelijke kosten als woonkosten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten jou misschien helpen.

Mogelijk heb je de afgelopen maanden begrepen dat er een ondersteunende regeling in ontwikkeling was, welke uitgevoerd zou gaan worden door de gemeenten. Het gaat dan over de Tijdelijke Ondersteuning voor Noodzakelijke Kosten (TONK).

De TONK is bedoeld voor huishoudens die door de huidige omstandigheden (Covid-19) te maken hebben met een onvoorzienbare en onvermijdelijke terugval in hun inkomen, en die daardoor noodzakelijke kosten niet meer kunnen voldoen en voor wie andere regelingen niet of onvoldoende soelaas bieden.

Voor onze gemeente wordt deze regeling uitgevoerd door de afdeling Maatschappelijke dienstverlening van de gezamenlijke Kempengemeenten.

Aanvraagformulier TONK

Voor meer informatie over deze regeling en om de TONK-uitkering aan te vragen moet je het aanvraagformulier invullen.

Vragen

Mocht je aanvullende vragen hebben dan kun je contact opnemen met jouw regiomanager Merel Reijers (06 12 02 06 10 / m.reijers@khn.nl) of stuur een e-mail naar het bestuur via bergeijk@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens