In de Gemeente Doetinchem en Montferland is de afgelopen 2 weken sprake van coronabesmettingen. Met name bij jongeren die op diverse locaties intensief met elkaar op trekken (feestjes, sporten, school, werken, vakantie enz.) lijkt het mis te gaan.

Helaas zijn deze jongeren ook bij diverse horecabedrijven op bezoek of aan het werk geweest. Al dan niet in overleg met het RIVM/GGD hebben enkele ondernemers besloten een aantal dagen dicht te gaan om de situatie onder controle te krijgen. Er wordt ontsmet en getest en uitgebreid gecommuniceerd in de media. KHN heeft respect voor deze aanpak en merkt ook dat dit gewaardeerd wordt onder de gasten en de medewerkers.

Echter, het is geen verplichting van het RIVM en het is ook denkbaar dat andere horecabedrijven ervoor kiezen open te blijven, wat jouw goed recht is. Belangrijk blijft het om open en eerlijk met de GGD contact te houden bij besmettingen, maar je hoeft niet direct bang te zijn dat jouw bedrijf dicht moet omdat hier geen wettelijke verplichting toe is. Het GGD neemt contact op met jouw bezoekers en je moet kritisch kijken naar wie er aan het werk was op het moment dat de besmetting werd geconstateerd.

Neem de verkoudheid van jouw medewerkers maar ook van jezelf en waar iedereen veel mee in contact staat serieus en promoot de Corona teststraat. Helaas is het nog altijd een hele opgave om de gasten vriendelijk te verzoeken om de 1,5 meter in acht te houden maar vooralsnog is dit wel een belangrijke voorwaarde om open te kunnen blijven, geen boetes te riskeren en de broodnodige omzet te maken.

Mocht je over dit thema door willen praten bel dan met een bestuurder in jouw afdeling of met jouw regiomanager. Voor nu weer heel veel sterkte bij het ondernemen in deze voortdurende crisis.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens