Drenthe wil voor 50% circulair zijn in 2030 en 100% in 2050. Om dit te realiseren is het belangrijk om de voedselketen te verkorten, reststromen her te gebruiken en meer lokale producten af te gaan nemen.

Hiervoor is het merk ‘Dubbel Drents’ op de markt gezet in 2018 door de Gebiedscoöperatie Zuid-West Drenthe. Dubbel Drentse producten zijn voedselproducten die in Drenthe worden geteeld, geoogst en verkocht.

Het produceren en verkopen van producten in de regio leidt tot minder transport- en distributiekosten en is duurzamer dan het importeren van producten. Bovendien zijn producten uit de regio verser en dus vaak lekkerder dan producten die ver moeten reizen.

‘Dubbel Drents’ zet Drentse ondernemers en hun ambachtelijke producten op de kaart en inmiddels zijn al meer dan 40 ondernemers aangehaakt.

Meer informatie

Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in het merk Dubbel Drents of wil je meer weten hoe je op een praktische en structurele manier inzicht kunt krijgen in hoe je toekomstbestendig kunt ondernemen? Bekijk dan de flyer van gemeente Midden-Drenthe Toekomstbestendig en duurzaam ondernemen in Midden-Drenthe.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens