Zoals je wellicht weet heeft het kabinet de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) in het leven geroepen om inwoners te ondersteunen in het betalen van hun noodzakelijke woonkosten.

De uitvoering van de regeling ligt bij gemeenten. Het college van B&W in Stichtse Vecht heeft vorige week dinsdag de regeling voor Stichtse Vecht vastgesteld.

De tegemoetkoming bedraagt € 1.500 over zes maanden (€250 per maand). Ben je door corona minimaal 25% is teruggevallen in jouw inkomen (ten opzichte van vorig jaar januari) dan kun je in aanmerking komen. Bekeken wordt hoe de woonlasten zich verhouden tot het lagere inkomen. Aanvragen kan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.

Meer informatie over de TONK en het aanvragen van de TONK staat op: www.stichtsevecht.nl/tonk en in het nieuwsbericht op de website van de gemeente Stichtse Vecht.

Voor vragen over de TONK kun je contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0346.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens