Het bestuur KHN Drechtsteden heeft zich de afgelopen weken hard gemaakt voor de voortzetting van de tijdelijke verruiming van de terrassen in de gemeente Dordrecht. Door deze lobby heeft het college besloten om de horecaondernemers de gelegenheid te geven om in elk geval tot 1 april 2021 een verlenging van de tijdelijke terrasvergunningen aan te vragen.

Tijdelijke terrasvergunning aanvragen
Als u een vergunning heeft voor een regulier terras, dan mag deze het hele jaar door blijven staan. U hoeft voor uw reguliere terras dus geen aparte vergunning voor de winterperiode aan te vragen.

Heeft u een tijdelijke uitbreiding van uw terras tot 1 november, dan kunt u deze opnieuw aanvragen voor de periode van 1 november tot 1 april.

Het aanvraagformulier voor de tijdelijke terrassen en de regels die gelden, kunt u vinden op de website van Dordt Onderneemt.

De informatie op deze website wordt regelmatig geactualiseerd, dus houdt de website goed in de gaten.

U kunt het formulier en de bijbehorende bijlagen opsturen per e-mail naar apv@ozhz.nl.

Omgevingsvergunning nodig?
Voor een parasol en een terrasscherm heeft u geen aanvullende vergunning nodig. Voor alle andere vormen van overkappingen, zijwanden, bouwwerken, etc. heeft u een (tijdelijke) omgevingsvergunning nodig. Deze kunt u aanvragen via www.omgevingsloket.nl.

Heeft u vragen?
Als u nog vragen heeft over de benodigde vergunningen, dan kunt u contact opnemen met ondergetekende. Wanneer u een aanvraag heeft ingediend en u heeft vragen over de procedure, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsdienst, apv@ozhz.nl. Voor vragen over de coronamaatregelen in onze regio kunt u contact opnemen met de helpdesk van de veiligheidsregio, tel. 088 636 5200.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens