De Tour de France Femmes komt naar onze stad! Jouw bedrijf ligt in de buurt van de route. Grand Départ van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 wil jou vooraf op de hoogte brengen van de precieze route.

Grand Départ van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 heeft het bestuur van KHN Den Haag gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Beste ondernemers,

De Tour de France Femmes komt naar onze stad! Het is de eerste keer dat het grootste wielerevenement voor vrouwen buiten Frankrijk start. We kijken ernaar uit om de beste wielrensters van de wereld te verwelkomen in Den Haag. En er samen met alle Haagse inwoners en ondernemers een sportief feest van te maken.

Eerste etappe, Rotterdam-Den Haag

De Tour de France Femmes start op 12 augustus 2024 met een etappe van Rotterdam naar Den Haag. Na ruim 100 kilometer koers komt het peloton aan in Den Haag om vervolgens een route van 21 kilometer door de stad te rijden met de finish op Kijkduin.

Uw bedrijf of organisatie (of een filiaal daarvan) ligt in de buurt van de route. Daarom willen we u vooraf op de hoogte brengen van de precieze route. Onderstaand tref je de route aan.

Route Tour de France Femmes 2024

Bereikbaarheid

De komende maanden informeren we u precies over afsluitingen van wegen. Op dit moment zijn nog niet alle praktische maatregelen bekend. Wel is al bekend dat de afsluitingen op 12 augustus grofweg tussen 13:45 en 17:15 uur zijn en dat de doorkomst van het peloton in Den Haag te verwachten is van 15:15 – 15:45 uur. Dit is wellicht al goed te weten voor bijvoorbeeld uw bevoorrading en uiteraard om uw klanten te laten weten. Verder is parkeren langs de route en rondom de finish niet mogelijk op 12 augustus, daar zullen ook verkeersborden worden geplaatst uiteraard. Deze worden twee weken voor het evenement geplaatst.

We gaan er alles aan doen om de bereikbaarheid naar en binnen het gebied van de route zo optimaal mogelijk te laten zijn. Met de fiets en lopend zal alles goed bereikbaar blijven, maar net zoals met de CPC zullen er een aantal uren zijn dat de bereikbaarheid met de auto echt even anders zal zijn dan normaal.

Tour de France Femmes

Dit evenement trekt miljoenen kijkers die live op tv meekijken. Onze stad komt wereldwijd prachtig in beeld. We hopen uiteraard op een eerste gele trui voor een Nederlandse wielrenster op het vernieuwde Kijkduin.

Tot slot

Voor vragen kunt u altijd mailen naar sport@denhaag.nl.

Namens de organisatie Grand Départ van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens