Van zaterdag 26 juni t/m zondag 11 juli is het voor de Amsterdamse horeca toegestaan om tv-schermen te plaatsen op terrassen.

Alle EK-wedstrijden mogen worden uitgezonden. Je hoeft hiervoor geen vergunning aan te vragen.

Beleid voor TV schermen op terrassen EK 2021

Er gelden een aantal regels. De tv-schermen moeten gericht zijn op het terras en mogen niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. De ondernemer heeft een geldige exploitatievergunning, is zelf verantwoordelijk voor een goed verloop en houdt toezicht op het naleven van de coronaregels. Gasten blijven op hun vaste zitplaats en houden 1,5 meter afstand van elkaar, tenzij ze een huishouden vormen. De schermen mogen niet eerder dan een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aan en moeten binnen een half uur na het einde van de wedstrijd uit. Dezelfde regels gelden voor tv-schermen binnen.

Horeca die gebruik maken van Testen voor Toegang om de maximale capaciteit te benutten, mogen wel binnen schermen hebben, maar mogen geen schermen plaatsen op het bijbehorende terras. De toegang tot het terras is hier namelijk moeilijker te controleren en te handhaven.

Bekijk voor meer informatie het Bm-besluit van gemeente Amsterdam.

Bron: Gemeente Amsterdam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens