Tijdens de begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer is gesproken over het toerisme. Fractieleden van CDA, PvdA en VVD dienden voorstellen in om tot een beter nationaal toeristisch beleid te komen. KHN is blij met de aandacht van de Kamerleden voor het toerisme. Hiermee zetten zij het onderwerp hoger op de politieke agenda.

Tweede Kamer breekt lans voor toerisme

Het debat in de Tweede Kamer volgt vlak op de presentatie van het KHN-onderzoeksrapport ‘Horeca: de huiskamer van het toerisme’. In dit rapport is de visie van horecaondernemers op het toerisme opgenomen. Met deze voorstellen komen de Tweede Kamerleden tegemoet aan belangrijke wensen van horecaondernemers, zoals de behoefte aan duidelijker beleid van de Rijksoverheid, meer samenwerking, betere spreiding en de beschikking over betere data.

Tweede kamerlid William Moorlag (PvdA) benadrukte tijdens het debat de grote betekenis van het toerisme voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid. Hij pleitte er daarom voor dat er op rijksniveau meer aandacht komt voor deze sector. Om te komen tot een betere spreiding van het toerisme stelt hij voor om een duidelijke Rijksvisie toerisme te ontwikkelen.

Thierry Aartsen (VVD) en Maurits Von Martels (CDA) dienden een voorstel in om een half miljoen euro beschikbaar te stellen voor een data-alliantie waarmee bezoekersstromen met behulp van nieuwe technologie in kaart kunnen worden gebracht.

Von Martels deed samen met zijn collega Mustafa Amhaouch (CDA) een voorstel om iconische trekpleisters in de regio voor een breder publiek toegankelijk te maken. Betere samenwerking is hierbij volgens het CDA van belang.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens