Vorige zomer was er tijdens de Corona-periode de mogelijkheid om vergunde terrassen tijdelijk uit te breiden. Zodra de terrassen vanuit de Rijksoverheid weer open mogen, wordt het uitbreiden van de terrassen weer toegestaan in de gemeente Amstelveen.

Wanneer je je terras opnieuw wilt verruimen op dezelfde manier als vorig jaar dan stuur je een mail naar ondernemersloket@amstelveen.nl.

Wil je jouw terras op een andere manier verruimen dan vorig jaar of maak je voor het eerst gebruik van het verruimen van je terras, dan moet je een (nieuwe) melding doen met een duidelijke tekening, plattegrond en eventuele toestemming van direct betrokkenen. Zie formulieren gedoogbeleid-verruiming-terrassen

Als je je terras niet (meer) gaat verruimen dan hoef je niets te doen.

Voorwaarden
De melding brengt niet met zich mee dat je automatisch rechten kunt ontlenen aan de verruiming. Hieraan zijn de voorwaarden verbonden van het Gedoogbeleid. Wanneer je je niet houdt aan deze voorwaarden kan hier handhaving op plaatsvinden. Het is dan ook van belang dat de ingediende plattegrond overeenkomt met de feitelijke situatie.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de volledigheid van je melding, de bijhorende plattegrond en voor de uitwerking ervan in de praktijk.

Heb je geen terrasvergunning, dan is een terrasverruiming onder voorwaarden wel mogelijk. Na het indienen van de melding en bijhorende bijlagen wordt de aanvraag beoordeeld op zes punten: veiligheid, verkeersveiligheid, overlast, bereikbaarheid, toegevoegde waarde en kwaliteit. Vragen hierover kun je stellen aan ondernemersloket@amstelveen.nl of je kunt contact opnemen met Wendy Masselink, telefoon 06 26 07 09 98.

Wil je in Amstelveen een terrasvergunning aanvragen, dan kan dat via deze link. (let op: deze terrasvergunning geeft geen recht om alcohol te mogen schenken op het terras, daarvoor heb je een D&H wetvergunning nodig).

Komt het tijdelijke terras binnen het (directe) gezichtsveld en/of tegen een gevel van een andere onderneming of bewoner dan vraag je hen schriftelijk om toestemming. Deze dien je, voorzien van naam, adres en handtekening gelijktijdig met de melding en plattegrond in te dienen. Onderneem je op het Stadshart (Stadsplein), Oude Dorp of aan de Amstelzijde dan dien je 1 gezamenlijke plattegrond in.

Subsidie Amstelveense ondernemers
Als ondernemer heb je kosten gemaakt om jouw bedrijf in te richten volgens de RIVM maatregelen. Amstelveense ondernemers kunnen een subsidie voor deze gemaakte kosten aanvragen, zie 1.5 mtr Subsidie.

Zijn er vragen over het Gedoogbeleid of de subsidie dan kan je contact opnemen met accountmanager bedrijven Wendy Masselink via 06-26 07 09 98 of mail naar ondernemersloket@amstelveen.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens