De gemeente Haarlem is verantwoordelijk voor de controle van de alcoholwet. In de praktijk uit zich dat voornamelijk op controles op de ID-check, bij personen bij wie niet onmiskenbaar de leeftijd van 18 jaar is vastgesteld en het schenken onder de 18.

Er zijn de laatste tijd diverse controles met mystery-shoppers uitgevoerd in de gemeente Haarlem en het blijkt dat er verbetering nodig is in de naleving van de alcoholwet. Om ondernemers beter te ondersteunen en begeleiden in de naleving van de alcoholwet wordt een extra support traject ingezet met behulp van Bureau Objectief.

In de bijlage tref je een presentatie aan welke is gegeven op dinsdag 19 maart tijdens het overleg Collectieve Horeca Ontzeggingen.

Het begeleidingstraject houdt in dat je je aanmeldt voor deelname en de kosten accepteert. Vervolgens word je gedurende een jaar begeleid op schenken onder de 18 en controle van ID-bewijs en worden in jouw bedrijf controles gedaan door het Bureau Objectief en krijg je lesmateriaal en andere hulpmiddelen om je medewerkers op te leiden en te trainen. De aanpak van deze controles is anders, je krijgt direct na de controle feedback en advies over hoe beter te handelen, bevestigd via e-mail. Gedurende 4 kwartalen krijg je controle om zo de naleving in je bedrijf te verbeteren. Deelname aan het traject betekent dat je even buiten de reguliere handhaving en het handhavingstraject van de gemeente valt. Door mee te doen laat je zien dat je de regels in de alcoholwet serieus neemt en dat je bereid bent om te leren en om je bedrijfsprocessen te verbeteren.

Kosten deelname

De kosten komen op € 270,- per deelnemer (voor 4 kwartalen). Dit ten behoeve van alle controles (inclusief her controles) door Bureau Objectief, de verwerking en uitwerking daarvan, kosten voor de stichting zelf en kosten ten behoeve van voorlichting- en ‘promotie’ materiaal.

Wil je ook meedoen? Welkom!

Deelnemers aan het project kunnen zich melden in de Appgroep CHO Haarlem en als je hier niet in zit kun je een mail sturen aan haarlem@khn.nl.

Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met KHN regiomanager Ivo Berkhoff op 06 51 17 42 94 of i.berkhoff@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens