In samenspraak met het Bolwerk en de horeca heeft de gemeente Alkmaar opdracht gegeven aan bureau DTNP om onderzoek te doen naar de detailhandelsstructuur voor de binnenstad en Overstad. De gemeente nodigt je uit om hierover mee te denken en jouw inbreng te geven.

De binnenstad van Alkmaar is volop in ontwikkeling. Door het veranderende winkellandschap neemt het aantal winkels af en neemt de leegstand toe. Het aangrenzende Overstad zal op termijn een metamorfose ondergaan naar een stedelijk woon- en werkmilieu. De extra inwoners in dit gebied en elders in Alkmaar en omgeving bieden nieuwe kansen voor de detailhandel.

  • Welke kant moet het op met de binnenstad en Overstad om sterk de toekomst in te gaan?
  • Kunnen we alle winkelstraten op termijn overeind houden?
  • Welke straten of gebieden behoeven aandacht?
  • Waar liggen nieuwe kansen om het centrumgebied sterker te maken of om leegstand weer gevuld te krijgen?

DTNP presenteert haar analyse tot nu toe over Alkmaar-centrum: trends en ontwikkelingen in aanbod, passantenaantallen en bezoekersgedrag, voortvloeiend uit een enquête onder 250 bezoekers. Vervolgens willen zij verschillende kansen en dilemma’s bespreken. Dit biedt je de gelegenheid inbreng te hebben, als bijdrage aan het onderzoek.

Voor het onderzoek is het van belang dat jouw lokale kennis en jouw mening over de gewenste ontwikkeling van de historische binnenstad en Overstad wordt ingebracht.

Wanneer? Dinsdag 29 oktober 2019
Tijd? 19.30 tot 21.30 uur
Waar? Pleinzaal van theater de Vest, Canadaplein 2 in Alkmaar

Aanmelden
Aanmelden kan bij Arabelle Louissen-Wassen via AWassen@alkmaar.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens