Geweld tegen vrouwen en meisjes komt helaas nog steeds veel voor. Één op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. Dat kunnen en mogen we niet accepteren!

Om hier de aandacht op te vestigen wordt wereldwijd in november een aantal prominente gebouwen 16 dagen lang fel oranje verlicht. Dit is de kleur van de hoop op een betere toekomst voor vrouwen en meisjes. De Orange the World campagne is een initiatief van UN-Women en wordt ondersteund door vrouwenorganisaties over de hele wereld. Deze vindt elk jaar plaats op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen in november.

Belangrijke links:

- Download de toolkit voor ondernemers

- Moodmovie Ask for Angela

Voor het zevende jaar op rij doet Nederland hieraan mee zowel op landelijk als regionaal niveau. Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Velsen doen in onze regio opnieuw mee. De campagne wordt in deze gemeenten ondersteund door Soroptimist Club Haarlem e.o., Soroptimist Club Haarlem-Kennemerland, Zonta Kennemerland-Zuid en VVAO Haarlem.

Ask voor Angela (vraag naar Angela)

Onderdeel van de Haarlemse campagne is wederom het veiliger maken van het uitgaansleven in Haarlem en omgeving. Het Patronaat is bereid gevonden om het voortouw te nemen met een pilot.

Het Patronaat nodigt je van harte uit om op 24 november van 18:00-19.00 uur (inloop: 17.30 uur met een drankje) de start van de campagne bij te wonen in Het Patronaat (Stage 2).

De Burgemeester van Haarlem zal de campagne officieel openen voor Noord-Holland Zuid. Onze keynote spreker is Thysia Huisman die in haar boek Close-Up over haar #Metoo ervaring in de modellenwereld in Parijs heeft geschreven.

De Ask for Angela campagne zal (ook) verder worden toegelicht en officieel worden gestart.

Tot slot is er gelegendheid om na te praten en het boek Close-up van Thysia Huisman te kopen en te laten signeren.

Aanmelden

RSVP vòòr 20 november naar orangetheworld.nhz@gmail.com onder vermelding van je naam en organisatie.

Adres: het Patronaat, Zijlsingel 2, 2013 DN Haarlem

Voor meer informatie kun je mailen naar: orangetheworld.nhz@gmail.com.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens