De naleving van de Alcoholwet, artikel 20, lid 1, is van groot belang: “Het is verboden bedrijfsmatig of anders dan om niet alcoholhoudende drank te verstrekken aan een persoon van wie niet is vastgesteld dat deze de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt.” Dit betekent dat verkopers verplicht zijn om bij twijfel aan de leeftijd van de klant/gast de leeftijd vast te stellen aan de hand van een geldig legitimatiebewijs.

Afgelopen periode zijn er meerdere controles in `s-Hertogenbosch uitgevoerd. Een kleine rondgang geeft aan dat het helaas, door wat voor omstandigheden dan ook, mis is gegaan en ondernemers daadwerkelijk boetes uitgereikt hebben gekregen.

Juist daarom willen wij graag van de gelegenheid gebruik maken om het volgende aan te bieden.

We begrijpen dat de handhaving van deze wet voor ondernemers uitdagend kan zijn. Toezicht op de naleving gebeurt vaak willekeurig en richt zich voornamelijk op de uitkomst (hoe hoog is de naleving?), terwijl er minder aandacht is voor het proces (wat maakt de naleving (on)voldoende?). Hier komt Objectief in beeld https://leeftijdscontrole.nl/.

Waarom deelnemen?

Inzicht in naleving: Objectief brengt de naleving van de Alcoholwet op een objectieve manier in kaart. We analyseren niet alleen of de wet wordt nageleefd, maar ook hoe en waarom.
Directe feedback: Door in gesprek te gaan met zowel ondernemers als gasten, krijgen we inzicht in de belevingswereld van beide groepen. Dit helpt ons om knelpunten en mogelijkheden voor verbetering te identificeren.
Ontwikkeling van interventies: Op basis van de bevindingen ontwikkeld Objectief effectieve interventies om de naleving van de Alcoholwet te verbeteren. Deze interventies zijn praktisch, haalbaar en specifiek gericht op de behoeften van jouw bedrijf.
Verhoogde naleving en minder risico: Door deel te nemen aan het programma, vergroot je de naleving binnen jouw bedrijf en verklein je het risico op boetes en negatieve publiciteit.

Wat kunt je verwachten?

We zullen jouw bedrijfsproces observeren, gesprekken voeren met jou en jouw medewerkers, en samen werken aan oplossingen die de naleving van de Alcoholwet verbeteren.

Doe mee en draag bij aan een verantwoorde alcoholverkoop.

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan dit belangrijke initiatief. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de verkoop van alcohol op een verantwoorde manier plaatsvindt, wat zowel jouw bedrijf als de samenleving ten goede komt.
Om het project goed uit te kunnen voeren kunnen maximaal 15 ondernemers deelnemen. Wees er dus snel bij. Graag zien we jouw reactie uiterlijk vrijdag 12 juli tegemoet. Meld je aan voor deelname via: denbosch@khn073.nl .

Samen kunnen we het verschil maken!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens