In april van dit jaar is KHN een bodemprocedure gestart tegen de Staat. De inzet van deze ‘collectieve vordering’ is dat de Staat wordt veroordeeld om aan ondernemers volledige schadevergoeding te betalen van de schade die zij lijden en hebben geleden door de coronamaatregelen.

Wat is de status van de bodemprocedure?

De Staat heeft een zogenaamde conclusie van antwoord ingediend op 8 september. Dat is een schriftelijke reactie op de dagvaarding. In het kort: het verweer van de Staat komt erop neer dat zij niet vindt dat ze onrechtmatig heeft gehandeld en dus ook niet vindt dat ze horecaondernemers schade moet vergoeden.

Behandeling begin 2022

De advocaten van Nauta Dutilh, het advocatenkantoor dat KHN bijstaat in de procedure, hebben ingezet op een mondelinge behandeling nog voor het einde van dit jaar. Recent hebben we te horen gekregen dat dit niet gaat lukken omdat ook rechtbanken kampen met achterstanden. Er wordt nu vol op ingezet dat die mondelinge behandeling in het eerste kwartaal van 2022 gaat plaatsvinden. Daarna kan er nog een schriftelijke ronde plaats vinden maar dat is niet verplicht.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens