Goed nieuws! Horecaondernemers worden ook over de lockdownperiode van eind 2021 en begin 2022 gecompenseerd op de Buma- en Sena-factuur. De compensatie geldt ook voor bedrijven waarvan één onderdeel verplicht moest sluiten en waarvoor auteursrechten betaald moesten worden. KHN legt uit hoe de afspraken tot stand zijn gekomen, wat ze voor jou betekenen en hoe het zit met de facturatie.

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat horecaondernemers tijdens een lockdown rechten zijn verschuldigd en hiermee zitten we op een lijn met Buma en Sena.

Coronacompensatie

Het jaar 2021 begon en eindigde voor de horeca – en andere branches – in een lockdownsituatie. KHN is daarom weer in gesprek gegaan met Buma en Sena over een coronacompensatie voor 2021 en voor de lockdownperiode van 2022. Buma/Sena werken met een jaarlicentie. Namens het bedrijfsleven hebben we de afspraak gemaakt dat over de periode van verplicht gesloten zijn geen muziekrechten zijn verschuldigd. De compensatie geldt ook voor bedrijven waarvan een onderdeel/onderdelen verplicht moest(en) sluiten en waarvoor auteursrechten betaald moesten worden (denk aan bars/restaurants in hotels). De compensatie van de lockdown die is ingegaan op 18 december 2021 is nog niet verrekend. Deze periode zal worden verrekend met de 2022 factuur.

Licenties voor de horeca

In de horeca zijn met name twee soorten muziekgebruik relevant: horeca achtergrondmuziek en horeca amusementsmuziek (met name liveoptredens en dj's).

Aanmelden muziekrechten

Maak jij nog geen gebruik van de KHN-kortingsregeling voor muziekrechten? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens