RAI Amsterdam heeft de laatste weken intensief onderhandeld met IBC overde contractverlening. Nadat de RAI veel (financiële) toezeggingen heeft gedaan naar IBC, en ook investeringen op het gebied van 5G internet, heeft IBC expliciet kenbaar gemaakt dat er geen verlenging komt indien de hotelprijzen op het huidig niveau blijven. Uiteraard realiseren we ons dat de marges onder druk staan en dat IBC CEO, Michel Crimp, regelmatig dreigt met vertrek naar Barcelona.

Echter nu lijkt het steeds realistischer te worden en willen we er alles aan doen om dit te voorkomen. De RAI geeft ons aan dat er in de congresmarkt voor deze periode geen alternatieven van deze omvang of iets in de buurt daarvan te verwachten is als mogelijke invulling, mocht IBC vertrekken. Met miljoenen euro’s aan spin off voor de Amsterdamse horeca is het voor ons allen van groot belang dat we IBC weten te behouden.

Met wederom een dreiging van vertrek naar Barcelona is er woensdag 29 mei jl. een city wide taskforce overleg geweest om namens de Amsterdamse hotellerie tot een prijsvoorstel te komen naar IBC. Gezamenlijk is besloten dat vanuit de aangesloten partners van de RAI Hotel Service een 10% kamerprijs reductie aangeboden wordt. Deze reductie is t.o.v. de aangeboden prijzen in 2024.

Bijgesloten brief is namens de aanwezigen ondertekend en op vrijdag 31 mei jl. naar de directie van IBC verstuurd. Ze geven aan dankbaar te zijn voor het voorstel, maar ook benieuwd te zijn naar het aantal beschikbare kamers waarvoor deze korting van toepassing is. Rai Hotel Services heeft Michael verzekerd dat dit ruim voldoende is t.o.v. de vraag. Hij heeft volgende week een board meeting en we hopen daarna duidelijkheid te krijgen over IBC voor 2023.

De RAI Hotel Service heeft een aantal toezeggingen gedaan naar de Amsterdamse hotel partners, waaronder een aanpassing van de complimentary regeling. De RAI Hotel Service neemt contact met jullie op voor de verdere uitwerking.

Veel hoteliers hebben al commitment gegeven en het is nu van groot belang dat zoveel mogelijk andere partijen deelnemen aan deze deal. Het blijft belangrijk om gezamenlijk aan onze Internationale concurrentiepositie te werken en congressen en events met veel exposure voor de stad te behouden. Wij doen een dringende oproep aan je ook deel te nemen en we rekenen dan ook op jullie medewerking.

Voor vragen kun je contact opnemen met:
Lennart Maas, Manager Hotel Services RAI Amsterdam, E. l.maas@rai.nl, M. 06 82 75 96 56 of
Eveline Doornhegge, Regiomanager KHN Amsterdam, E: e.doornhegge@khn.nl M. 06 –51 49 07 09

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens