Hierbij geven wij jullie een update van de op lokaal niveau afgeronde en lopende zaken in de gemeente Baarn. Ook tref je links aan naar websites die ons allen op weg kunnen helpen bij onze plannen voor de heropening van onze zaken. Ondanks de sluiting van de horeca blijft het voor ons al bestuur een speerpunt om de processen voor de lange termijn te bewaken. Ook hierover geven wij je een update van de stand van zaken.

Horecaconvenant
Om de regels voor de horeca op elkaar af te stemmen hebben wij al KHN Baarn-Soest samen met de gemeente Baarn en de politie voor de horecabedrijven in de gemeente het bestaande convenant herzien en opnieuw opgesteld. Hierin staan o.a. afspraken over reguliere sluitingstijden, verantwoord alcoholgebruik, toezicht, toelatingsbeleid, drugs en wapens. Deze week zal burgemeester Roëll als derde partij het convenant ondertekenen en zullen de horecabedrijven na heropening een uitnodiging ontvangen om deel te kunnen nemen aan dit convenant.

Terras mogelijkheden
Maandag 1 november vond regulier horecaoverleg met burgemeester en wethouders plaats.
Wij hebben als KHN met wethouder Jansma gesproken over de wens vanuit de horeca om uitbreiding van het terrassenseizoen door te trekken tot in de winter. Daarnaast hebben wij ook gevraagd of de gemeente nu al wil beginnen met het onderzoeken wat zij de horeca kunnen bieden wat betreft de invulling van extra terras mogelijkheden voor het voorjaar en zomer van 2021. De wethouder gaat hiermee aan de slag en houdt ons op de hoogte van de uitkomsten. Zodra er meer informatie is wat betreft mogelijkheden aanvragen van winterterrassen en overkappingen dan brengen wij jullie daar meteen van op de hoogte.

Financiële tegemoetkoming vanuit de gemeente
In het horecaoverleg is ook gesproken over financiële ondersteuning vanuit de gemeente. Ondersteuning op gebied van gemeentelijke belastingen en leges. Wethouders Jansma heeft te kennen gegeven dat de gemeenten daar achter de schermen bekijkt of zij hierin iets voor de Baarnse ondernemers kan betekenen. Hopelijk kunnen we jullie hier snel meer over vertellen.

Nulmeting horeca tijdelijk stopgezet
Zoals wij in de afgelopen nieuwsbrief hebben medegedeeld had de gemeente Baarn een nulmeting afgekondigd. Voordat de nieuwe sluiting van horeca in is gegaan zijn 50 Baarnse bedrijven gecontroleerd. Nu er nog geen perspectief is geboden voor heropening zijn we overeengekomen dat uitstellen van de nulmeting voor de ondernemers en gemeente wenselijk is. Bedrijven die al wel controle hebben gehad krijgen langer de tijd eventuele verbeterpunten op te lossen. Zodra de situatie het meer toelaat zullen de nulmetingen weer uitgevoerd worden.

Horeca contactpersoon Mandy Vons gaat met zwangerschapsverlof
Mandy Vons gaat vanaf maandag 9 november met zwangerschapsverlof. Wij hebben al de vraag gesteld wie haar tijdelijke vervanger zal worden. Deze is nog niet bekend en moet intern nog bepaald worden. Wanneer dit bekend is zullen wij zijn of haar gegevens aan jullie doorgeven.

Gratis gebruik van Corona gezondheidscheck en registratie
*Dit loopt niet via KHN maar is gewoon een tip van de ene ondernemer aan een andere.

Een Soester consultancybureau stelt voor lokale horecabedrijven geheel vrijblijvend en kosteloos een registratieservice ter beschikking met digitale registratie en gezondheidscheck door middel van het scannen van een QR-code. Een aantal van onze bestuurders heeft de afgelopen maanden met deze app gewerkt en zijn hier tevreden over. Bij interesse kun je contact opnemen met Rob Brewster van fizor 06-55150621. Je hoeft alleen aan te geven dat je via KHN Baarn-Soest aan zijn gegevens bent gekomen dan helpt hij je verder.

Facebook HorecaBaarn
Er is een Facebookpagina live gagaan met de naam HorecaBaarn. Hier vind je een lijst met alle restaurants die open zijn voor afhaal en/of bezorgen. Mis je namen in de lijst neem dan via direct message contact met hen op!

LET OP!
Deze update is opgesteld voordat de persconferentie van 3 november 2020 had plaatsgevonden. Informatie uit deze persconferentie is niet verwerkt in bovenstaande tekst.

Succes en zet hem op de komende weken!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens