Het bestuur van KHN Emmen stelt jou -op verzoek van Astrid Brinkman-Verheij (adviseur Economie, Gemeente Emmen)- op de hoogte van de ontwikkelingen van het Van Gogh jaar en Ik ben Drents Ondernemer (IBDO).

Laat je creativiteit de vrije loop en speel 'slim' in op het Van Gogh jaar met bijvoorbeeld leuke arrangementen!

Van Gogh in Drenthe

In 2023 is het 140 jaar geleden dat Van Gogh in de gemeente Emmen was en bestaat het Van Gogh Huis in Veenoord 20 jaar. Voor het Van Gogh-jaar zullen allerlei initiatieven plaatsvinden en zal dit niet alleen een positieve uitwerking hebben op de sector recreatie & toerisme, maar natuurlijk zal ook de horeca een wezenlijk onderdeel hiervan uitmaken! Immers zullen bezoekers van sommige events nabij de binnenstad gaan lunchen of vooraf een kopje koffie bij jou drinken.

Een mooie kans dus om als horeca en ondernemers in de binnenstad hierop aan te haken om elkaar te versterken, te inspireren en vooral samen te werken. Te denken bijvoorbeeld aan een Van Gogh-menukaart, de entourage in de stijl van …, leuke kortingsregelingen/arrangementen, kunstverenigingen een podium bieden, enz.

Het Magazine Van Gogh geeft vast meer inspiratie en hopelijk leidt dit tot leuke andere ideeën. Mocht u daarover willen sparren, heeft u ideeën of vragen hierover, weet mij dan te vinden! Ik kom graag even bij u langs.

Voor vragen bel of mail mij via a.brinkman@emmen.nl / telefoon 06 52 09 15 07.

Bijgaand ook een paar links voor wat betreft subsidiemogelijkheden! Ik wil je graag uitnodigen om op korte termijn er de tijd voor te nemen want er zitten zeker aantrekkelijke regelingen bij. Natuurlijk is de uitvoering hiervan onder voorbehoud van financiering en afhankelijk van de besluitvorming.

Aanvragen kan tot 15 november 2022.

  • Tot slot nog de link naar de pagina van Marketing Drenthe over Van Gogh. Hierop staan al een aantal activiteiten die op dit moment al plaatsvinden binnen de gemeente Emmen: Van Gogh | Drenthe.

Toerisme & Recreatie

Als ondernemer van de gemeente Emmen kun je creatieve plannen indienen waarbij maximaal de helft van de investering wordt vergoed. Denk bijvoorbeeld aan productontwikkelingen, digitale oplossingen of een (kleine) investering! De subsidie heeft als doel om ondernemers en organisaties in de vrijetijdseconomie aan te moedigen om creatieve ideeën te ontwikkelen die bijdragen aan de beleving van de gemeente Emmen. Zie hiervoor: Stimuleringsregeling toerisme en recreatie | Gemeente Emmen.

Ondersteuning ondernemers - subsidieregelingen

Graag wil ik als accountmanager ondernemers helpen als het gaat om ondernemen in de breedste zin van het woord. Maar graag wil ik je ook wijzen naar de mogelijkheden van onze partners die zeker ook iets voor je kunnen betekenen. Hieronder een opsomming.

Menso Ondernemen

Menso helpt jou als ondernemer als je advies wilt met betrekking tot jouw bedrijfsplan of bedrijfsvoering. Zij helpen o.a. starters (ook vanuit Bbz Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen) maar willen je graag ook als ondernemer bijstaan bij het aanvragen van financiële steun in de vorm van een uitkering, aanvulling tot het sociaal minimum of bedrijfskapitaal. Oudere Generatie ondernemers kunnen ook steun verwachten en kijkt Menso graag mee als het gaat om eventuele bedrijfsopvolging. Kijk voor meer informatie op de website van Menso Menso denkt in oplossingen en mogelijkheden of bel met 0800-1801.

IkBenDrentsOndernemer (IBDO)

Het IBDO wil Drentse ondernemers een extra steun in de rug bieden in welke fase van ondernemerschap jij ook zit zoals:

  • Startende ondernemers die al wel een onderneming zijn gestart.
  • Groeien.
  • Innoveren.
  • Exporteren.
  • Financieren.
  • Vergroenen.

Via het IBDO kun je een adviseur spreken, een bedrijfsplan maken of antwoorden krijgen op al jouw ondernemersvragen. Daarnaast kun je deelnemen aan kennisworkshops, webinars, themabijeenkomsten of telefonische ondersteuning krijgen. Ook is er een waardevolle voucherregeling voor het inhuren van een kennisleverancier. Zie voor informatie: Home - Ik Ben Drents Ondernemer.

Met betrekking tot energietransitie/vergroenen kun je voor individuele subsidies en het verduurzamen van je bedrijf specifiek vinden op Ik ben Drents ondernemer -Vergroenen en verdienen. Onderaan de pagina staat een overzicht met subsidiemogelijkheden en te raadplegen adviseurs. We kunnen hier als gemeente ook een bemiddelende rol spelen.

Benchmark Digitalisering Drenthe

Wil je weten waar jouw bedrijf staat op het gebied van digitalisering? Kun je concrete tips gebruiken om je bedrijf toekomstbestendiger te maken? Met de online scan kom je binnen 15 minuten te weten waar jouw bedrijf staat op het gebied van online zichtbaarheid, automatisering, data en digitale veiligheid. Ook krijg je gelijk een advies over het digitaliseringspad dat bij jouw bedrijf past. Ook voor 1 op 1 advies kun je terecht bij IBDO, of je wordt doorverwezen naar de digitale innovatiehubs en initiatieven zoals IT Hub, TechHub, HHR, DigiLink Drenthe (digitale werkplaats), MKB cybercampus, SIH etc. Zie voor informatie: https://ikbendrentsondernemer.sqans.nl/surveys/1/d/2.

Met de Digitaliseringsvoucher Drenthe kunnen mkb-ondernemers een steuntje in de rug krijgen om de kansen van digitalisering te benutten en hun bedrijf toekomstbestendiger te maken. Mkb-ondernemers kunnen Digitaliseringsvoucher Drenthe (max. € 3.000,- en 50%) gebruiken voor de toepassing en implementatie van digitalisering: bij het behouden en vergroten van omzet en winst, het verbeteren van digitaal bereik en het verbeteren van digitale veiligheid. Zie voor nadere informatie: Digitaliseringsvoucher Drenthe 2022 | SNN.

Een hele opsomming van aantrekkelijke regelingen en waardevolle informatie om u als ondernemer te ondersteunen.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken dan kan dat natuurlijk altijd! Graag kom ik bij u langs om even persoonlijk kennis te maken. Wellicht heeft u ook de behoefte aan bepaalde informatie die wellicht ook andere ondernemers raken of interesseren? Dan kunnen wij als gemeente bv een thema-middag/avond organiseren en bv een deskundige uitnodigen. Wij willen u graag ondersteunen. Neem contact met mij op via a.brinkman@emmen.nl / telefoon 06 52 09 15 07.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens