Gisterochtend heeft constructief overleg plaats gevonden tussen vertegenwoordigers van de Eindhovense horeca (Ruud Bakker en Alexander Holterman) en de gemeente Eindhoven (burgemeester John Jorritsma).

Dit om duidelijke afspraken te maken over verschillende punten rond handhaving van de landelijke coronaregels waaronder tv-schermen in horecagelegenheden.

In het overleg zijn de verschillende standpunten gedeeld en zijn de volgende werkafspraken gemaakt:

  1. Er wordt door de gemeente gehandhaafd in die gevallen wanneer er een acuut gevaar voor de volksgezondheid is. Dat wil zeggen wanneer een grotere groep personen zich niet aan de geldende regels houdt, met name die voor een veilige afstand, en wanneer de ondernemer geen maatregelen treft om die overtredingen te (laten) beƫindigen.
  1. In andere gevallen van het overtreden van de landelijke regelgeving, legt de toezichthouder/handhaver de waarneming vast en wijst de ondernemer op de overtreding. De ondernemer stelt zich constructief op en volgt eventuele aanwijzingen van de handhaver op.
  1. Bij herhaaldelijke overtreding(en) bekijkt de gemeente welke maatregel passend en geboden is. Dat kan bijvoorbeeld een aanwijzing, een last onder dwangsom of een boete zijn.

Wanneer er landelijke wijzigingen van beleid van toepassing zijn, gaan vertegenwoordigers van de horeca en de gemeente Eindhoven opnieuw in overleg om te bespreken hoe (mogelijk) nieuwe regels moeten worden toegepast. Wij blijven jullie informeren over wijzigingen en updates via Chainels.

Met vriendelijke groet,

Team centrum gemeente Eindhoven

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens