Op dinsdag 6 september heeft het bestuur van KHN Leeuwarden haar bestuursvergadering gehouden. De belangrijkste punten uit dit overleg kun je hier terugvinden.

Bosk

We hebben de zomer nabesproken en gehad over de ervaringen van Bosk. Conclusie: alles wat in de stad georganiseerd wordt, is van toegevoegde waarde voor ons als horeca. Hoe meer er te doen is, hoe meer er bij onze horeca besteed wordt en kan gaan worden. Jammer dat verschillende grote of kleine evenementen nu niet doorgaan.

Agenda

Daarnaast zou het wenselijk zijn een duidelijkere agenda op te stellen van wat er in de stad te doen is, zodat iedereen hiervan op de hoogte is en daar met zijn bedrijf op in kan spelen. We doelen daarmee ook op de evenementen op de pleinen, afspraken terrassen en komst van later ingeplande evenementen. Binnenkort is het Leeuwarder Bier oproer en niet ieder is daarvan de hoogte gebracht.

Ut Liwwadder Bieroproer

De oude binnenstad wordt van 21 september tot 2 oktober 2022 het decor van een bruisend muziek-theater spektakel: Ut Liwwadder Bieroproer. Een onvergetelijk avondje uit waar theater, muziek, zang en dans elkaar ontmoeten onder het genot van een heerlijk biertje. We nemen je mee in een uniek stukje geschiedenis van de stad op de plek waar deze ook ├ęcht plaatsvond.

Tijdens een route door het oude centrum wordt het historische verhaal van het Bieroproer verteld. Aangekomen bij Over de Kelders nemen de bezoekers plaats op de tribune. Deze heeft zicht op een centraal podium op het terras van restaurant Onder de Kelders.

Horecaontzegging

Collectieve horecaontzegging besproken, dit loopt maar zit in controle fase of alles volgens de regels is opgesteld, hopen bij groot horeca overleg er meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Horecaoverleg met burgemeester Buma

Doorgenomen de agenda van het grote horecaoverleg met burgemeester Buma op 31 oktober aanstaande. Voor dit overleg hebben we 70 aanmeldingen ontvangen, dus goed dat we dit weer op de agenda hebben staan. Agendapunten zijn nog steeds welkom via contact@proeflokaalwouters.nl.

We gaan de raad uitnodigen om kennis te komen maken met onze horeca. Daarnaast moeten we kijken waar willen we staan over 10 jaar met verdeling horeca en retail in de stad.

Evaluatie tijdelijke terrassen

Er is een evaluatie geweest van de tijdelijke terrassen. Lees voor meer informatie het verslag van de gemeente Leeuwarden. Er wordt een plan geschreven hoe nu verder en dat gaat naar de raad.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens