Op donderdag 16 maart heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Voorzitter Gijs Brands heeft ons verwelkomd in Van Beinum.

Enkele belangrijk punten uit het bestuursoverleg kun je onderstaand terugvinden.

Bestuur stuurt gemeente brief terrasregels

De gemeente heeft een brief naar ondernemers gestuurd inzake handhavend optreden in de opstelling van de terrassen. In grote lijnen gezien schrijven zij dat de ondernemers te veel attributen geplaatst en verankerd hebben in de grond, waarbij het verschil in gevelterrassen en eilandterrassen de zaak complexer maakt. KHN Haarlem heeft een gesprek gehad met de gemeente. Daardoor is er een tussenstap gecreëerd waardoor ondernemers de kans hebben om met de gemeente in gesprek te gaan. KHN Haarlem heeft schriftelijk gereageerd naar de gemeente om aan te geven dat de gehele situatie en de behoefte aan terrasruimte is veranderd in de afgelopen jaren en vraagt om herziening van een aantal regels. Zie ook dit nieuwsartikel, maak hier gebruik van. De gemeente heeft eerder in een eerste ronde bij de meeste ondernemers aangegeven dat de terrassen er keurig uitzagen. Er is behoorlijk wat beroering ontstaan. Ondernemers hebben nu de gelegenheid om te reageren als extra tussenstap. Inmiddels is bekend dat de gemeente voor de 3e week op rij het voorstel voor de aangepaste terrasregels heeft ‘aangehouden. Wordt gevolgd.

Bijeenkomst duurzaamheid

Het bestuur van KHN Haarlem wil een bijeenkomst organiseren met als thema Duurzaamheid waar de Klimaatroute meer kan vertellen over de energiescans en de mogelijkheid om subsidie te ontvangen voor verwarmde terraskussentjes. Met praktische tips & tricks over energiebesparing en omgaan met plastic en blik.

Pilot openingstijden

De gemeente Haarlem is bezig met de pilot openingstijden, deze zou op 23 maart opengezet worden, maar de gemeente heeft inmiddels aangegeven dat ze deze datum niet gaan halen. Wordt ook vervolgd.

4 en 5 april talkshows Nachtwacht

Op dinsdag 4 en woensdag 5 april organiseert de Nachtwacht talkshows om het gesprek aan te gaan over de ontwikkeling van de nachtcultuur.

Reactie fietsplan

KHN Haarlem heeft een reactie gestuurd op het concept fietsplan van gemeente Haarlem. In deze bijlage vind je de brief.

Hoteloverleg

Op 6 maart zijn de hotels van Haarlem samengekomen tijdens het hoteloverleg. Dit was een goede meeting waarbij zaken aan de orde kwamen als de zoektocht naar personeel en hogere kosten. Tijdens het volgende hoteloverleg op 12 juni zal vertegenwoordiging vanuit de BIZ aanwezig zijn.

16 augustus Haarlem Jazz&More

Zet alvast in je agenda! Op woensdag 16 augustus nodigen we je uit op het VIP-deck tijdens Haarlem Jazz&More, zie hier meer.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort! Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.

De volgende bestuursvergadering is op dinsdag 11 april aanstaande om 10.00 uur. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens