Rijn IJssel Vakschool Wageningen heeft twee opleidingslocaties. Op de, van oudsher bekende, ‘bakkerschool’ in Wageningen op de Apeldoornseweg in Arnhem worden er al jaren lang koks, gastheren en -vrouwen en de hotelmanagers van de toekomst opgeleid. Vanaf september starten er weer een aantal klassen met studenten die, met verschillende trajecten en niveaus, het mooie horeca vak willen leren.

What’s new:

  • Er is een splinternieuw stuk school gebouwd in Wageningen. Bakkerijen, keukens en restaurants zijn neergezet met actuele inventaris en materialen. Opening in september 2019.
  • Afgelopen jaar is er een samenwerking gestart met de Bilderberg - en Fletchergroep. Hopelijk blijven we deze continueren.
  • Na een stop van twee jaar herstarten we de Horeca Culinaire Academie (HCA); een brede opleiding keuken – en bedieningsopleiding, niveau 4. Ervaring leert dat er veel behoefte is aan studenten die deze opleiding volgen of gevolgd hebben. Dit zijn de echte toppers!

What’s old:

  • In november gaan de 1ste jaar koks en gastheren/vrouwen 10 weken op stage. Ongeveer 100 studenten zoeken dan een plek in keukens en restaurants om te oriënteren in onze branche. We hebben elkaar nodig om ze een positieve eerste indruk te geven.
  • We bezoeken de eerste jaars niet omdat deze één dag per week een terugkomdag op school hebben. Waar we kunnen zullen we bedrijven bezoeken om met elkaar in gesprek te blijven.
  • Het hele jaar door gaan klassen met ‘oudere’ jaars op stage. Neem gerust contact op voor de precieze datums en details. Daarnaast bieden we ongeveer 300 studenten een BBL-traject (1 dag naar school, 4 dagen werken). Er is gelukkig werk genoeg!

Hoewel het lastig is uit te leggen bij wie je nu precies moet zijn voor vragen volgen hieronder enkele mailadressen:

Teamleiders Horeca: j.hoens@rijnijssel.nl en g.reuvers@rijnijssel.nl

Stage niveau 2 en 3: r.riewald@rijnijssel.nl en i.klein@rijnijssel.nl

Stage niveau 4 : a.v.d.boon@rijnijssel.nl en g.bravenboer@rijnijssel.nl