De horeca in Zandvoort wordt opnieuw hard getroffen door de landelijke maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen.

Door deze maatregelen zien veel ondernemers hun inkomsten per direct wegvallen. Heb je vragen of wil je met ons van gedachten wisselen. Neem dan contact met ons op via zandvoort@haarlem.nl.

Corona-herstelplan
De gemeente wil de ondernemers in het dorp daar waar mogelijk ondersteunen en werkt daarom aan een Corona-herstelplan met aanvullende lokale maatregelen. Dit Corona-herstelplan heeft als doel om zowel de inwoners als de ondernemers van Zandvoort sterk uit de crisis te laten komen. Het herstelplan wordt naar verwachting in december aan de raad aangeboden.

Uitbreiding terrassen
De uitbreiding van de terrassen is één van deze lokale maatregelen. De gemeente had al eerder toestemming verleend voor het uitbreiden van de terrassen van 1 juni tot en met 1 november 2020. Dit om bezoekers veilig en gastvrij te kunnen ontvangen en de exploitatie (meer) rendabel te maken. Wij werkten aan een voorstel om de uitbreiding te verlengen. Zodra wij meer zicht hebben op de openstelling van de horeca zullen wij het voorstel alsnog aan het college aanbieden.

Afsluiting van de Haltestraat
De afgelopen periode is de Haltestraat in de weekenden afgesloten geweest om voor verschillende horecaondernemers een uitbreiding van het terras mogelijk te maken. De afsluiting van de Haltestraat verloopt in principe op 1 november. Gezien de huidige situatie heeft het college besloten om de afsluiting per direct op te heffen en de (blauwe) hekken te verwijderen. Ook worden de ‘paaltjes’ aan het einde van de Haltestaat en de Zeestraat verwijderd, zodat er weer geparkeerd kan worden. Wij willen ook deze ondernemers ondersteunen en gaan daarom graag met de horecaondernemers in gesprek om na te gaan hoe zij (ook al wordt de Haltestraat niet afgesloten) wel optimaal gebruik kunnen blijven maken van hun terrassen. Wij zullen de ondernemers en KHN uitnodigingen voor een gesprek.

Precario
Het college heeft aan de raad voorgesteld om het tarief van de Precarioverordening 2020 voor terrassen en uitstallingen (hoofdstuk 3 en 6) op nul te zetten. De gemeenteraad besluit in november in hoeverre zij het voorstel vaststellen. Indien de raad het voortel vaststelt, dan betekent dit dat de horecaondernemers en retailers dit jaar geen precario hoeven te betalen voor hun terrassen en uitstallingen.

Wij wensen alle ondernemers veel sterkte de komende tijd.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens