Vrijdag 1 juli zijn de coördinatoren van de strandbelangen Noord-Holland bij elkaar gekomen voor een overleg. Onderstaand een verslag van de besproken punten.

Didam arrest

Eind november vorig jaar bepaalde de Hoge Raad in het Didam-arrest dat overheden de verkoop van onroerend goed – dus ook grond – niet langer via een-op-eentransacties met een marktpartij mogen afwikkelen. Andere gegadigden moeten kunnen meedingen. Dit betekent dat gemeenten alle lopende en nieuwe grondtransacties langs deze nieuwe meetlat moeten leggen. Anders lopen ze het risico dat de rechter deze deals terugfluit, en dat ze met schadeclaims te maken krijgen. In het bestuur is er enige zorgen rondom het Didam-arrest, echter het enige dat we kunnen doen is gezamenlijk hierin optreden. Elke gemeente zal hier anders mee omgaan. Het onderstreept het belang van langdurige overeenkomsten om investering terug te verdienen en het ondernemersklimaat op orde te krijgen.

Speerpunten strandpaviljoens

Al eerder hebben we de speerpunten benoemd van de verenigde strandpaviljoens Noord-Holland. Dit zijn nogmaals kort:

  • We gaan NIET vooruit verplaatsen.
  • Recht van opstal.
  • Gebruik kunnen maken van langdurige contracten.
  • Ondernemersloket: 1 aanspreekpunt.
  • Ruimere bebouwing

Hierin willen we samenwerken met de waterschappen, de gemeenten en de provincie.

Vertegenwoordiging van de deelgebieden

In het overleg van de strandpaviljoens Noord-Holland zoeken we vertegenwoordiging vanuit alle 5 deelgebieden: Metropoolregio Zuid, Metropoolregio Noord, Parkduinen, Kop van Noord-Holland en Texel. Dit is op dit moment gedeeltelijk ingevuld. We gaan in overleg met de lokale besturen voor de invulling hiervan. Daarnaast is onze projectleider Roel Beems wethouder geworden in gemeente Castricum, waardoor hij de opdracht aan het bestuur terug zal geven. We bespreken in hoeverre we de vervanging zullen invullen.

28 juli Strandverkiezingen 2022

KHN en Strand Nederland organiseren op 28 juli de Strandverkiezingen 2022 voor onder andere het mooiste, schoonste en beste Strandpaviljoen van het jaar. Dit jaar is de prijsuitreiking in Vrouwenpolder. Hier vind je meer informatie.

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

Volgend overleg

Het volgende overleg van de Strandpaviljoens Noord-Holland vindt in september plaats. Heb je vragen of onderwerpen die we voor je kunnen bespreken? Laat het weten via strandnoordholland@khn.nl

Nog geen lid van KHN? Neem contact op met je regiomanager in Noord-Holland of meld je aan via de website van KHN

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens