Per 10 augustus is het in de horeca verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting.

Per 10 augustus is het in de horeca verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting.

  • De horeca gaat voor binnen én buiten, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werken op basis van reservering (vooraf of aan de deur), een gezondheidscheck zonder registratie van antwoorden en het toekennen van een vaste zitplaats (placeren) aan een tafel of aan de bar.
  • Vraag of de gast bij een positief antwoord op een van de vragen van de gezondheidscheck naar huis te gaan.
  • Horecaondernemers zijn verplicht de gast te vragen om de naam en contactgegevens van gasten te noteren voor een eventueel bron- en contactonderzoek.
  • Gasten registreren zich op vrijwillige basis.
  • Gegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek.
  • Als gasten geen contactgegevens willen achterlaten, dan mogen zij niet worden geweigerd.
  • Als de gegevens met toestemming van de gast worden genoteerd, zullen die voorlopig 14 dagen moeten worden bewaard voor het bron- en contactonderzoek.Het advies van de gemeente Venlo is dat zij de voorkeur geven aan een centrale ontvangst, zowel voor binnen als op het terras. Een afgezet terras met één ingang, werkt hiervoor natuurlijk het beste. De gezondheid-check en de reservering moet vanuit het oogpunt van de gemeente Venlo plaatsvinden voordat gasten hebben plaatsgenomen.

Meer informatie en details rondom de wijzigingen
Voor registratieformulieren klik hier

Het advies van de gemeente Venlo is dat zij de voorkeur geven aan een centrale ontvangst, zowel voor binnen als op het terras. Een afgezet terras met één ingang, werkt hiervoor natuurlijk het beste. De gezondheid-check en de reservering moet vanuit het oogpunt van de gemeente Venlo plaatsvinden voordat gasten hebben plaatsgenomen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens