Werkgeversdienstverlening UWV Zuid-Limburg organiseert op 19 mei een kennisevent waarbij zij op een aantal zeer actuele en interessante thema's samen met jou in gesprek willen gaan.

De thema's zijn:

  • Het nieuwe werven
  • Binden & Boeien
  • Kennis voor continuïteit & innovatie.

Programma

15.30 uur Inloop
16.00 uur Opening
16.10 uur Het nieuwe werven door Kitty Adams (Start Foundation)
16.50 uur Binden & Boeien door Guido Roijen (Duroi People)
17.30 uur Kennis voor continuïteit & innovatie door Stan Dieteren (Knowtice)
18.10 uur Netwerkborrel en infomarkt

Na afloop bestaat de mogelijkheid om de sprekers apart te spreken. Samen met medewerkers van UWV wordt een kleine infomarkt georganiseerd. Naast de genoemde thema’s zal ook het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeid, Team Inclusief en het Regionale Mobiliteitsteam aanwezig zijn.

Locatie: Smart Services Campus / Smedestraat 2 te Heerlen

Aanmelden voor dit event kan via: kennisevenementzuidlimburg@uwv.nl. Je kunt je aanmelden met maximaal twee personen tot uiterlijk 10 mei 2022.

Het nieuwe werven

Nu we het hele Covid-19 verhaal hopelijk achter ons kunnen laten, zien we het aantal vacatures sterk toenemen. Blijkt dat er enorme tekorten zijn aan arbeidskrachten en bedrijven/ondernemers maar moeilijk aan personeel kunnen komen. Dit terwijl er nog steeds zo’n 300.000 werkzoekenden zijn.

“Open Hiring” is dan een mooi middel/instrument dat ingezet kan worden. Landelijk zijn er al voldoende mooie voorbeelden te noemen en de projectleider van Start Foundation en ambassadeur Kitty Adams zal hierover spreken. Er zijn meerdere mogelijkheden en ideeën die genoemd waar we graag met u over in gesprek gaan.

Boeien & Binden

Geen onbekend thema, maar actueler dan ooit. Als je dan als ondernemer er in geslaagd bent om nieuwe medewerkers te vinden. Hoe hou je ze dan binnen boord?

Guido Roijen neemt ons mee in mogelijkheden en voorbeelden. Hij richt zich met zijn bedrijf Duroi People met datagedreven HR interventies op het aan boord krijgen en houden van medewerkers. Voor, tijdens en na het dienstverband.

Kennis voor continuïteit & innovatie

Het is onvermijdelijk dat medewerkers het bedrijf uiteindelijk toch verlaten. Je loopt dan het risico dat ook een hele hoop kennis verdwijnt. De vraag is ‘Hoe voorkom je dat het leveren van een product of dienst in gevaar komt door het vertrek van die ene collega?’. Inzicht in de cruciale kennis voor het bedrijf en waar die zit, helpt je daarbij. Dat inzicht kun je daarnaast ook benutten bij het ontwikkelen van nieuwe producten & diensten, je werving & selectie en je strategische personeelsplanning.

Stan Dieteren van Knowtice zal hierover een toelichting geven. Het mooie is dat Guido en Stan samen beide thema’s aan elkaar vlechten.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens