Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees (van 11 t/m 17 maart 2019) vindt ook de Vegetarische Restaurantweek plaats. Een mooie kans om te laten zien wat jij met jouw restaurant doet op het gebied van vegetarische gerechten. KHN ondersteunt dit initiatief en roept restaurants op om mee te doen. Dan kunnen we Nederland samen laten proeven hoe lekker vegetarisch eten is! Doe mee en schrijf je snel in!

De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van een nationale campagne, waardoor heel Nederland een week lang in het teken zal staan van ‘minder vlees’. Doel is om minimaal 50.000 mensen te bereiken die thuis of buiten de deur genieten van vegetarisch eten. In die periode zal er dus ook extra animo zijn om cafés en restaurants te bezoeken die de vegetarische keuken snappen! Voor horecaondernemers met vegetarische gerechten op de kaart biedt dit de mogelijkheid om een nieuwe ‘flexitarische’ doelgroep aan te spreken. Zo laten we Nederland samen zien dat vegetarisch eten een feestje is!

Vorig jaar deden er 276 restaurants door het hele land mee. Onze ambitie is dat er dit jaar nog meer restaurants mee doen. Doe je ook mee?

De spelregels op een rijtje

  • Meld jouw horecabedrijf vóór 1 maart aan via de website van devegetarischerestaurantweek.
  • Voor jouw aanbod kan je kiezen uit vijf verschillende opties met een vaste prijsstelling. Wat je serveert is helemaal aan jou, zolang het maar creatief, overheerlijk en vegetarisch is. Kijk hier voor meer info.
  • Je betaalt een kleine bijdrage van 50 euro (excl. btw) in ruil voor een persoonlijke pagina op onze website en promotie van jouw restaurant via de website, social media en in het magazine van de Week Zonder Vlees.
  • Gasten kunnen gratis en zonder kosten per couvert bij jouw restaurant reserveren via BookDinners. Na aanmelding krijgt ieder deelnemend restaurant hier automatisch gratis een persoonlijk account en reserveringspagina (mocht je dit nog niet hebben).

Publieksstem: Populairste Vegetarische Gerecht & Beste Vegetarische Restaurant

Om de vegetarische keuken écht op de kaart te zetten, willen we natuurlijk zoveel mogelijk aandacht vragen voor het aanbod tijdens De Vegetarische Restaurantweek. Daarom organiseert De Vegetarische Restaurantweek een publiekscampagne om te bepalen wat die week het populairste vegetarische gerecht is (via Instagram), en het beste vegetarische restaurant (via een stem op de website). Kijk hier voor meer informatie over deze publieksstem. Er zal dus extra veel reuring zijn dit jaar rondom de deelname aan deze week en er valt een eervolle titel te verdienen! Als je je aanmeldt voor De Vegetarische Restaurantweek doe je ook mee aan de publieksstem!

Op zoek naar vegetarische inspiratie?

Kijk eens hier! Daarnaast krijgen alle deelnemende restaurants na inschrijving iedere week een nieuwsbrief van De Vegetarische Restaurantweek met tips, informatie en inspiratie.

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens