De ‘dunch’ was van korte duur. Eet- en drinkgelegen moeten hun deuren volledig sluiten. Dat was de boodschap bij de laatste persconferentie. Wat te doen tijdens deze lockdown? Deze ondernemers maken er het beste van.

Chef-kok Soenil Bahadoer (De Lindehof in Nuenen) haalt deze lockdown zijn befaamde foodtruck weer van stal. Het is dan misschien niet aanschuiven aan gedekte tafels, maar mooi wel de smaken afhalen bij de chef met twee Michellinsterren op zak. Voor De Lindehof ruikt het naar verrukkelijke bara’s en sudderend lamsvlees. Zo zijn de gasten van het restaurant tóch nog welkom, maar net even anders. Zoals Bahadoer zelf deelt op social media: “We houden de kerstfeer er gewoon in, Spicy Chef Style.”

Easy Box

In het Zeeuwse Bruinisse worden de mouwen ook weer meteen opgestroopt door ondernemer Patricia Hoep en haar team. Voor restaurant Petit lag het plan al klaar. “Bij Petit was het makkelijk schalen, de voorbereidingen lagen al klaar. Onze verwachting was al wel dat de horeca weer moest sluiten. Maar met het afhalen en bezorgen blijven we veel van onze gasten toch bedienen en tegelijkertijd verwelkomen we ook nieuwe gasten”, vertelt Hoep. Met kerst pakt de ondernemer uit Bruinisse nog meer uit. “Met de feestdagen bezorgen we heerlijke boxen aan huis, van de brunch tot het diner en ook nog borrelboxen. Ook vergroten we bij Petit het bezorggebied, zodat we voor nog meer gasten het gemak van uit eten gaan thuis leveren. Onze ervaring is dat gasten die normaal uit eten gaan helemaal geen zin hebben om uren in de keuken te staan, dus halen we de Easy Box ook weer van de plank. Je hebt maar één steelpan nodig voor de soep en een goede oven voor het hoofdgerecht. De voorgerechten en desserts zijn al ready to eat.”

Alleen nog maar genieten

Bij het Hooihuis in Roosendaal denken ze ook aan alles voor de gast. Naast de HOOI Box Kerst, met de veertien populairste Hooihuis-gerechten, zijn er ook een WijzeWijn Box, de Speciaalbier Box, een Kaasatelier Box én Kidsbox te bestellen. In de WijzeWijn Box zitten bijvoorbeeld drie flessen met topspul, zoals het Hooihuis het zelf noemt. Aan alles is gedacht, de gast hoeft alleen nog maar te genieten. Op Instagram is door het team uitgepakt met de mooiste uitingen waar gasten met veel enthousiasme reageren.

Upgrade

Patricia Hoep heeft naast restaurant Petit ook nog een hotel in het Zeeuwse vissersdorp. “Hotel Bru is weer een heel ander verhaal, want daar kunnen we niet makkelijk schakelen naar een ander alternatief. Om het de gasten toch naar de zin te maken bieden we nu een take away ontbijt aan. Ze kiezen gewoon uit álle opties die normaal bij het ontbijtbuffet te krijgen zijn. Het fijne is dat de gasten weten dat wij niet meer kunnen dan ons best doen. Ze passen zich makkelijk aan binnen wat wel kan. Vaak geven we een gratis upgrade naar een ruimere kamer, zodat ze lekker kunnen genieten van het ontbijt én diner op de kamer”, legt Hoep uit.

Verbinding in plaats van verdeling

Ná de meest creatieve borrelboxen, zoals ook via thuisuiteten.nl, en allerhande ideeën kiezen veel ondernemers deze lockdown voor de (vervroegde) wintersluiting. Tot de feestdagen halen ze het onderste uit de pan en kan, maar dan is het wel even welletjes met de maatregelen. Ook Patricia Hoep heeft de wintersluiting begin januari op de agenda gezet: “Ik hoop dat er in 2022 weer meer verbinding is in plaats van verdeling. Dat iedereen weer zonder beperkingen een onderneming kan runnen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om samen met mijn gezin en team te bouwen aan de toekomst.”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens