De gemeentelijk herindeling waaruit de nieuwe gemeente Westerkwartier is ontstaan (uit: Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn en een deel van Winsum), heeft tot gevolg dat allerlei (horeca)regelgeving opnieuw moet worden vastgesteld en de verschillen tussen de eerdere gemeenten moeten ‘weggepoetst’.

In dat proces van ‘harmonisatie’ had B&W van Westerkwartier besloten om het aantal mogelijke ontheffingen van geluidsnormen voor horecabedrijven, vast te stellen op 6 per jaar (ook wel: incidentele festiviteiten). De landelijke regelgeving biedt echter ruimte om dit op maximaal 12 maal per jaar vast te stellen. Het argument van B&W om dit op 6 maal per jaar te zetten, was omdat dit het gemiddelde van de voormalige gemeenten zou zijn.

KHN Noord & West Groningen heeft daarop de lobby ingezet en onder meer bijgaande brief aan de gemeenteraad gezonden. Dat heeft gewerkt, een mooi resultaat: de raad heeft besloten tot het maximum aantal toegestane dagen van 12 per jaar! Goed nieuws dus voor de leden in de gemeente Westerkwartier. Zij mogen dus voortaan het dubbele aantal geluidsontheffingen per jaar gebruiken, dan de bedoeling was.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens