Dinsdagmiddag 28 november vond in het raadhuis van Aalsmeer de banenmarkt plaats. Potentiële werkgevers en werkzoekenden kregen de kans in gesprek met elkaar te gaan.

De krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt is nog steeds groot. Niet alleen in de horeca maar in diverse sectoren kampen bedrijven met een tekort aan personeel, terwijl er toch veel mensen op zoek zijn naar een baan, en veel werkgevers op zoek naar talent. Daarom organiseerde het Werkplein van Aalsmeer en Amstelveen een banenmarkt in het raadhuis van Aalsmeer. Deze banenmarkt was een uitvoering van het landelijke actieplan ‘Baan. Talent, Dichterbij dan je denkt’, opgezet door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De opkomst van de banenmarkt was goed met ongeveer 150 bezoekers. Hiervan kwam het grootste deel uit Aalsmeer, gevolgd door bezoekers uit Amstelveen. Ook zijn er bezoekers uit andere gebieden geregistreerd.

Wethouder Sven Spaargaren: “Er zijn veel gesprekken gevoerd en telefoonnummers uitgewisseld. Ook hebben een aantal bezoekers de banenmarkt verlaten mét een nieuwe baan. Mooi om te zien dat er zoveel animo voor was.”

Op de banenmarkt was een breed scala aan werkgevers aanwezig. Van Pindakaaswinkel tot Amstelring en van bibliotheek tot supermarkt. De keuze was enorm en daarmee zat er voor bijna iedere bezoeker wel een baan tussen die interesse opwekte. Het enthousiasme was merkbaar onder de bezoekers.

Wil je de volgende keer ook meedoen? Er worden gedurende het jaar diverse banenmarkten georganiseerd. Ook zijn er wekelijks inloopspreekuren of kan je rechtstreeks contact opnemen met het Werkplein over de mogelijkheden, ook met betrekking tot subsidies en regelingen voor werkgevers: Werkplein (amstelveen.nl) en Werkplein (aalsmeer.nl)